Stappenplan

Waarom is duurzame inzetbaarheid (DI) zo belangrijk?

Hoe word je een aantrekkelijke werkgever die uitzendkrachten en opdrachtgevers aan zich bindt?

Hoe voeg je (meer)waarde toe aan je werk en aan je uitzendkrachten?

Vergrijzing, ontgroening, robotisering en flexibilisering maken dat de arbeidsmarkt snel verandert. Het werk verandert en daarmee de vraag naar arbeid ook. Om als uitzendkracht en uitzendorganisatie overeind te blijven in deze veranderende arbeidsmarkt is aandacht voor leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid noodzakelijk.

Duurzame inzetbaarheid (DI) gaat over hoe wij allemaal op een goede en prettige manier, fit en met plezier kunnen blijven werken tot aan het pensioen. Zowel vaste- als flexibele medewerkers. Het gaat over loopbaan, leren, ontwikkelen, gezondheid en financiĆ«n. Werken aan duurzame inzetbaarheid draagt bij aan iemands (werk)plezier en heeft in alle opzichten een preventief karakter. Werkgevers die aandacht hebben voor de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers, worden als meer aantrekkelijke werkgevers gezien. Maar het is bovenal leuk. Door oprechte aandacht voor jezelf en elkaar te hebben, kun je echt het verschil maken. Je voegt waarde toe aan je eigen werk en dat van je uitzendkrachten.

Wil je meer weten en gun jij jezelf en de uitzendkracht een plezierige loopbaan tot aan jouw of zijn pensioen? Wil je met DI aan de slag? Ga naar ons stappenplan. In zes stappen wordt uitgelegd hoe je aan de slag kunt gaan met duurzame inzetbaarheid. Ieder onderdeel bevat een uitleg en praktische formats.