Wegwijzer 'Starten met duurzame inzetbaarheid'
Onze droom is een uitzendbranche waar een duurzame uitzendkracht vanzelfsprekend is.
Waar vanuit goed werkgeverschap, goed opdrachtgeverschap en betrokkenheid van uitzendkrachten stappen worden gezet.
Een duurzame uitzendkracht is een uitzendkracht die vitaal, veilig en vaardig aan het werk is, nu en in de toekomst. Werken aan duurzame inzetbaarheid draagt daarnaast bij aan iemands (werk)plezier en heeft in alle opzichten een preventief karakter.
Uitzendorganisaties die aandacht hebben voor de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers, worden als meer aantrekkelijke werkgevers gezien. En je kunt hierdoor echt het verschil maken. Je voegt waarde toe aan je eigen werk en dat van je uitzendkrachten.
Wij geloven dat:
- je vaak al meer doet aan duurzame inzetbaarheid dan je denkt
- duurzame inzetbaarheid in kleine stappen gebeurt
- continu kleine stappen maken leidt tot grote impact
- de uitzendorganisatie een belangrijke rol heeft
- ook de opdrachtgever én uitzendkracht een rol hebben
- een integrale benadering tot het beste resultaat leidt
- borging noodzakelijk is om cultuurverandering teweeg te brengen
Geloof jij, als intercedent, manager, stafmedewerker of welke functie je dan ook bekleedt, dit ook? Help dan mee om onze droom te verwezenlijken. Wij bieden jou een uitgebreid gratis online trainingsaanbod met een modulaire opbouw. Aangevuld met webinars en ronde tafel sessies.
Dan kun je namelijk zelf kiezen waar jouw behoefte ligt. Volg ze allemaal of kies er één. Net wat jij nodig hebt om te komen tot duurzame inzetbaarheid van jouw uitzendkrachten.
Weet jij al waar je wilt beginnen? Kies hieronder uit:
Inspiratie
Wil je nog meer weten? Je kunt kijken naar bijvoorbeeld het boek ‘De 7 bronnen van arbeidsvreugde’ en de bijbehorende website zevenbronnen.arbeidsvreugde.nl van Kees Kouwenhoven, of naar het boek ´Een leven lang inzetbaar?’ van Annet de Lange en Beatrice van der Heijden.
Als je Nederlandse (wetenschappelijke) artikelen wilt lezen, kan je kijken op tijdschriftvoorhrm.nl.
Past lezen minder bij jou en wil je wel meer weten? Dan kun je kijken op Youtube, bijvoorbeeld naar deze video van hoogleraar Aukje Nauta.
