Spring naar hoofd-inhoud

Event

dinsdag 17 mei 2022

In gesprek met je uitzendkracht

Het vergroten van het zelfvertrouwen en werkplezier van je uitzendkrachten. Hoe? Door je eigen persoonlijke interventies in het gesprek!

In deze praktische en ontwikkelgerichte training leer je thema’s op het gebied van duurzame inzetbaarheid te integreren in gesprekken die je met de uitzendkracht voert. Het doel daarvan is de uitzendkracht meer werkplezier en zelfvertrouwen te laten ervaren. Waardoor ook de prestaties verbeteren en het ziekteverzuim vermindert. Doordat je in de gesprekken de nadruk legt op luistervaardigheden, het stellen van open vragen en eigen oordelen uit te stellen, creëer je een open ruimte waarin de uitzendkracht de veiligheid ervaart om zich uit te spreken en te ontwikkelen.

Voor wie:
intercedenten van uitzendorganisaties. Wanneer jouw organisatie afdraagt aan SFU, kun je de training kosteloos volgen.

Opbouw en data training:
De training bestaat uit 2 workshops. De 1e workshop is 2,5 uur, de 2e workshop is 4 uur. Tijdens de tweede workshop gaan we de gesprekstechnieken ook oefenen met een acteur. Je leert de theorie dus ook direct toe te passen in de praktijk!

Data van de training:
- Workshop 1: dinsdag 17 mei van 9.30u – 12.00u
- Workshop 2: dinsdag 31 mei van 9.00u – 13.00u.

Trainer:
Nicole Lemmen

Tijdens deze training leer je:

  • Je eigen kernwaarden en sterke punten in kaart te brengen;
  • In het gesprek ruimte open te houden zodat de uitzendkracht zich veilig voelt om zich uit te spreken en zich kan ontwikkelen op het gebied van DI thema’s;
  • De kracht en valkuilen van het luisteren en het effect daarvan op de uitzendkracht;
  • Het verschil tussen discussie en dialoog;
  • Open vragen hanteren en gevoelsreflecties inzetten om vertrouwen te winnen of te de-escaleren bij weerstand;
  • Van reactief te handelen naar preventief op onderzoek uit te gaan;
  • Je kunt dan denken aan verzuimreductie, re-integratie, ontwikkelgesprekken, persoonlijke ontwikkelplannen en DI-onderwerpen;
  • Het bespreekbaar maken van niet alledaagse thema’s zoals de financiële situatie, gezondheid, samenwerking, relaties met collega’s en teamleiders, werk-privé balans, toekomstplannen en mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling;
  • Het hanteren en toepassen van groeigerichte feedback;
  • Meer betekenis te geven aan de uitvoering van je eigen functie door de uitzendkracht te stimuleren en enthousiasmeren.


Voorbereiding:
Ter voorbereiding op deze training ontvang je voorbereidende opdracht. Tussen de workshops zul je een praktijkopdracht maken. De urenbelasting van deze opdrachten is 4 uur.
Voor deze training zijn er in principe maximaal acht deelnemers. Mocht het aantal aanmeldingen hoger zijn, dan kunnen bedrijven die meerdere deelnemers hebben aangemeld gevraagd worden om maximaal één medewerker te laten deelnemen. Verhinderd? Laat het ons tijdig weten!

Wanneer?

17 mei 2022 - 09:30 tot 12:00