Spring naar hoofd-inhoud

Event

donderdag 13 oktober 2022

Duurzame inzetbaarheid geborgd in je organisatie | leerlijn DI - expert

Je hebt al ruime ervaring wat betreft duurzame inzetbaarheid. Maar hoe vorm je een visie op duurzame inzetbaarheid (DI) die perfect aansluit op jouw organisatiedoelen? En hoe zorg je dat dit geborgd blijft? En hoe krijg je alle stakeholders aan boord?

Meld je dan nu aan voor deze leerlijn voor DI-specialisten! En dan bij je de go-to-person binnen je organisatie.

Het aanjagen van de verandering op DI bij je uitzendkrachten, je opdrachtgevers én bij je uitzendorganisatie vraagt tijd, aandacht en specifieke vaardigheden.   

Daarom  starten wij met een hernieuwde leerlijn ‘DI voor specialisten’.  Je hebt al ervaring met duurzame inzetbaarheid maar je wilt graag de volgende stap maken. Daar heb je anderen voor nodig. Hoe krijg je ze mee? Hoe ga je om met weerstand? Om DI te borgen en onderdeel te laten zijn van de dagelijkse werkpraktijk is belangrijk dat je vanuit je specialistrol je draagvlak met visie en beleid verbreed. En je uitzendkracht te coachen om meer eigen regie op duurzame inzetbaarheid te nemen.  

In een periode van 14 weken volg je samen met maximaal 9 andere deelnemers een leerlijn. Deze leerlijn bestaat uit workshops, online werksessies en intervisies waar je actief en praktisch aan de slag gaan met duurzame inzetbaarheid. Door diverse oefeningen en het maken van een portfolio leer je DI in de praktijk te brengen en te borgen. Na afloop van de training ontvang je het certificaat van DI- specialist.

Voor wie
(senior) Intercedenten van uitzendorganisaties met ruime ervaring. Je wilt dé specialist zijn binnen je organisatie en de go-to-person wat betreft duurzame inzetbaarheid. En je bent toe aan een meer adviserende rol. Je bent sparringpartner voor collega’s en stakeholder.

Wanneer jouw organisatie afdraagt aan SFU, kun je de training gratis volgen.
 

Na het afronden van deze leerlijn ben je:

 • Specialist in het vormgeven en uitdragen van duurzame inzetbaarheid
 • Voorbeeldfunctie op DI en aanjager van verandering op DI binnen de eigen organisatie en bij de opdrachtgever waar hij | zij voor werkt;
 • In staat om je stakeholders in het speelveld in kaart te brengen en te beïnvloeden voor de verandering op DI
 • In staat om een Business Case rondom DI op te stellen en te verantwoorden naar stakeholders;
 • In staat om de uitzendkracht te coachen om de eigen regie op duurzame inzetbaarheid te versterken

Opbouw en data training:
De training bestaat uit 8 workshops zowel fysiek als online. Deze workshops hebben een doorlooptijd van 14 weken en hieronder de data:

Startbijeenkomst DI cultuur (op locatie)
Donderdag 13 oktober 09.30 – 13.30u

Business case duurzame inzetbaarheid (online)
Donderdag 3 november 09.30 – 12.30u

Intervisie (online) reflectie op business case
Maandag 21 november 09.30 – 12.00u

Eigen regie op DI, fysiek locatie tijd
Dinsdag 6 december 09.30 – 12.30u

Gedragsverandering (online)
Maandag 12 december 13.30 – 16.30u

Intervisie (online) oefenen DI gesprek
Dinsdag 10 januari 09.30 – 13.30u

Feestelijke slotbijeenkomst (op locatie)
Donderdag 16 februari 09.30 – 13.30

Trainer: Nicole Lemmen, WeCreate. Sinds 2021 is Nicole een van de vaste trainers voor de opleidingen duurzame inzetbaarheid. Ze is een expert op het gebied van duurzame inzetbaarheid in organisaties en begeleidt leidinggevenden en medewerkers in het veranderproces naar een optimale DI cultuur. Door haar uitgebreide ervaring in het HR-vak in verschillende sectoren is ze een expert op dit gebied. Haar trainingen zijn informeel, interactief en gericht op samen leren. Ook voor de komende opleidingen tot DI - specialist zal zij de intercedenten weer veel kennis over duurzame inzetbaarheid bijbrengen en bijdrage aan de ontwikkeling tot DI - specialist.

  LET OP!
  Er is plek voor 10 deelnemers. Schrijf je dus snel in, we houden een reservelijst aan bij meer aanmeldingen.

  Per training zijn er in principe maximaal 10 deelnemers. Mocht het aantal aanmeldingen hoger zijn, dan kunnen bedrijven die meerdere deelnemers hebben aangemeld gevraagd worden om maximaal één medewerker te laten deelnemen.

  Wanneer?

  13 oktober 2022 - 09:30 tot 13:30