Arbeidsmarktscan

Wij zetten de arbeidsmarktscan gratis in als instrument voor uitzendkrachten om inzicht te krijgen in hun duurzame inzetbaarheid.

Doorzaam heeft als missie om de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten te stimuleren. Bij het stimuleren en bevorderen van duurzame inzetbaarheid gaat het om loopbaan, leren, ontwikkelen, gezondheid en financiƫn. Met praktische informatie, instrumenten, producten, vergoedingen en activiteiten ondersteunen we uitzendkrachten, uitzendorganisaties en opdrachtgevers, zodat zij zelf kunnen werken aan de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten.

Een van die instrumenten is de arbeidsmarktscan. Door het invullen van de arbeidsmarktscan wordt op een onderbouwde en objectieve manier de huidige positie op de arbeidsmarkt vastgesteld. Ook wordt er een uitspraak gedaan over de verwachte kans op werk per regio en de arbeidskans over 5 jaar.

Voor wie is deze arbeidsmarktscan?

Om in aanmerking te komen deze gratis arbeidsmarktscan, moet een uitzendkracht aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • De uitzendkracht is werkzaam in Fase A/B | Fase 1-2-3
  • De uitzendkracht is werkzaam bij een klein- of middelgroot uitzendbureau (maximaal 250 vaste medewerkers)

Een interessant extra bijkomend voordeel is dat deze arbeidsmarktscan ook geaccepteerd wordt als basis voor het aanvragen van een perspectiefverklaring.

Met een perspectiefverklaring kan een uitzendkracht een hypotheek aanvragen voor het kopen van zijn/haar nieuwe huis. Het is voor deze doelgroep nu dus extra interessant om mee te doen aan onze pilot Arbeidsmarktscan. Naast een ondersteuning bij duurzame inzetbaarheid geeft de scan een laagdrempelige ondersteuning bij het verkrijgen van een hypotheek. Meer informatie over de perspectiefverklaring vind je bij de eigen perspectief taxateur van de uitzendonderneming of op de website van de Externe perspectief taxateur

Heb je interesse in de arbeidsmarktscan? Uitzendkrachten kunnen zelf een email naar info@doorzaam.nl sturen. Je kunt dit ook voor je uitzendkracht doen. Let dan op dat je het email adres van de uitzendkracht doorgeeft.