Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

80 procent werkgevers heeft te maken met medewerkers met financiële problemen

Vier op de vijf werkgevers (80 procent) heeft  te maken met medewerkers die financiële problemen hebben, waarvan 12 procent vaak.

Lees meer
Gezondheid

Combinatie van twee banen

In de ochtend postbezorger, 's avonds schoonmaker of als leraar een eigen bedrijf runnen (gedurende de hele dag): in Nederland zijn ongeveer 600.000 mensen die meerdere banen combineren voor de afwisseling of omdat ze anders niet rondkomen (SER, 2018).

Lees meer
Gezondheid

Mijn eerste maanden bij Doorzaam

blog Lysette Klein Meulekamp
Afgelopen juni ben ik gestart in mijn nieuwe baan bij Doorzaam. Al snel vroeg ik mij het volgende af: Hoe kan je het beste zo snel mogelijk iets nieuws leren en zo snel mogelijk weer van toegevoegde waarde zijn?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Kijk op veilig werken in de land- en tuinbouw

Werken in de land- en tuinbouw brengt specifieke risico’s met zich mee. Cijfers en onderzoek laten zien dat er jaarlijks nog steeds veel ongelukken gebeuren. Onveilige werksituaties zijn vrijwel altijd de oorzaak. Zorg dus dat je uitzendkracht weet wat de risico’s voor het werk zijn en hoe de uitzendkracht veilig werkt.

Lees meer
Werksituatie

Ondersteuningsbudget

Al vele jaren helpt de uitzendbranche statushouders aan een baan. De uitzendbranche geeft werk aan maar liefst 189 nationaliteiten.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Toolkit voorlichting energietoeslag

Hoor je je uitzendkrachten praten over de toegenomen energiekosten? Weet dat ze bij de gemeente terecht kunnen voor het aanvragen van de energietoeslag.

Lees meer

Het Ontwikkeling Telt! Festival Online

Tijdens het Ontwikkeling Telt! Festival gaan we in gesprek over diverse thema’s op het gebied van basisvaardigheden en een leven lang ontwikkelen.

Lees meer

Wat betekent verplichte scholing in de nieuwe wet voor jou bij het afnemen van onze diensten?

Vanaf 1 augustus geldt de Wet implementatie EU-richtlijn Transparantie en voorspelbare arbeidsvoorwaarden.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Het Nederlands Taalbudget

Wist je dat ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland de taal onvoldoende beheersen om goed en veilig te kunnen werken? En daar zit nog niet de groep van arbeidsmigranten en statushouders bij. Daarom hebben wij eerder dit jaar het Nederlands Taalbudget geintroduceerd. En wat een succes. Dus dat vraagt om een nieuwe ronde. 

Lees meer
WerksituatieLoopbaan

Alles is met elkaar verbonden ...

Column Chantal Huinder
Daar geloof ik in. Het is misschien wel wat filosofisch en toch vind ik het belangrijk om te realiseren dat in elk geval veel met elkaar verbonden is. Onlangs werd ik gewezen op het artikel van Dennis Wiersma, Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, dat eind augustus in de Volkskrant stond.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Geldplannen

De zomerperiode is voorbij. Met de nasleep van de vakantie-uitgaven en de start van veel nieuwe activiteiten (school, contributies voor verenigingen ed.) is september voor velen een dure maand.

Lees meer
Gezondheid

Derde ronde Scholingsvouchers periode bekend!

Heeft jouw uitzendkracht wel eens aangegeven graag een opleiding, cursus of workshop te willen gaan volgen? Maak je uitzendkracht dan nu extra blij. Want de Scholingsvouchers kunnen weer aangevraagd worden.

Lees meer
Loopbaan