Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

7,5% van de schilders krijgt een bedrijfsongeval

Wist je dat 40% van de schilders in Nederland als ZZP’er werkt? En dat 7,5% van de schilders te maken krijgt met een werkgerelateerd ongeluk?

Lees meer
Werksituatie

Hoe kun je duurzame inzetbaarheid in de praktijk toepassen?

Bewustwording is een belangrijke eerste stap: alle betrokkenen moeten doordrongen zijn van het belang van duurzame inzetbaarheid en hun verantwoordelijkheid daarin.

Lees meer
Cultuur

Life events en financiën

Verwachte en onverwachte Life events in de privésfeer kunnen grote invloed hebben op de financiële gezondheid.

Lees meer
Gezondheid

Verplichte scholing moet betaald worden door werkgever

Vanaf 1 augustus 2022 treedt de wet implementatie richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in werking. De richtlijn heeft als algemeen doel de inhoud van het werk vooraf transparanter en beter voorspelbaar te maken. Ook op scholing heeft het betrekking.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Aankondiging nieuwe leerlijnen!

Goed nieuws! In oktober starten we weer met de bekende en populaire leerlijnen.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Daar zijn ze weer. De populaire leerlijnen!

In het najaar starten onze leerlijnen weer. En dat is goed nieuws voor jou! Want door het volgen van deze leerlijnen krijg je meer kennis en tools over duurzame inzetbaarheid (DI) die je direct in kunt zetten in de dagelijkse praktijk. En daar wordt je baan alleen maar nog leuker van!

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Ook gratis budget om je uitzendkracht om- of bij te scholen?

35 uitzendorganisaties gingen je al voor! Heb jij een uitzendkracht in dienst die graag een overstap maakt naar een kansrijk beroep? Of is jouw uitzendkracht werkzaam in een beroep waar weinig tot geen werkgelegenheid is? Stel je dan eens voor dat er een budget beschikbaar is van maximaal €1500 exclusief btw…

Lees meer
Loopbaan

Hoe je veilig en gezond werken samen aanpakt

Veilig en gezond werken doe je echt alleen door een goede samenwerking. De opdrachtgever moet voor een veilige en gezonde werkplek zorgen. Als uitzendkracht kun je nadenken over de werkomstandigheden. En als uitzendwerkgever heb je uiteraard een verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je uitzendkracht veilig en gezond aan het werk is.

Lees meer
CultuurWerksituatie

Cijfers 2021 in beeld

In 2021 hebben we samen veel bereikt. Bijna 10.000 uitzendkrachten hebben we geholpen met het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid. En dit hebben we samen gedaan. Want alleen door jullie inzet om ook voor het beste voor je uitzendkracht en opdrachtgever te gaan, kunnen we dit doen.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Oefenen.nl - voor iedereen die een zetje nodig heeft

Nederland telt anderhalf miljoen volwassen laaggeletterden. Het gaat dus om circa een op de tien Nederlanders en dus om meer dan twee miljoen Nederlanders die zich staande moeten houden in een wereld die draait om letters en cijfers.

Lees meer
Loopbaan

Over bouwstenen en schaamtevrij

Column Chantal Huinder
‘Wat doet Doorzaam nu eigenlijk allemaal? ’ of ‘We zien door de bomen het bos niet meer’, zijn zinnen die wij de laatste tijd vaker horen. En ja, wij snappen ook wel dat dit wordt gezegd. Want in de veelheid die we aanbieden, kan soms ook wat verloren gaan. Dus hier komt het…

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Persoonlijke beschermingsmiddelen: FAQ's

Om werknemers te beschermen in een risicovolle werkomgeving worden persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) gebruikt. Als dit van toepassing is voor de werknemers in een bedrijf, moeten de PBM ook voor een uitzendkracht beschikbaar worden gesteld. We hebben een overzicht van veel gestelde vragen voor je.

Lees meer
GezondheidWerksituatie