Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Laaggeletterdheid maakt werk onveilig, zegt SER

De Sociaal-Economische Raad roept overheid én werkgevers op om zich meer in te spannen om laaggeletterdheid aan te pakken.

Lees meer
Loopbaan

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

In omgevingen waar gewerkt wordt met bijvoorbeeld machines, gevaarlijke stoffen of straling of waar snij-, val- of pletrisico’s zijn, is het vaak niet mogelijk om veiligheidsrisico’s volledig uit te sluiten.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Prachtige samenwerking: De Deelfabriek

Uitzendorganisaties Timing, Raaak Personeel, Start People, Unique, Manpower, Driessen en Randstad slaan de handen ineen.

Lees meer
Cultuur

Uitzendkracht en nog geen 18?

Vanaf 15 jaar mag je werken via een uitzendbureau. Maar er zijn wel specifieke regels voor de werkzaamheden die 15 tot 18-jarigen mogen uitvoeren.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Doorgeleidingsplicht: wie doet wat?

Het bedrijf dat een uitzendkracht inhuurt (de opdrachtgever) moet ervoor zorgen dat de uitzendorganisatie voldoende informatie krijgt om de uitzendkracht goed voor te lichten en voor te bereiden op zijn nieuwe functie.

Lees meer
CultuurWerksituatie

Stappenplan voor veilig werken voor uitzendkrachten

De uitzendorganisatie, de opdrachtgever én de uitzendkracht hebben alle drie verantwoordelijkheden op het gebied van veilig werken.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Aan het woord… Kim Kulderij

“Beter worden van elkaar; daar doen we het voor. Want als de uitzendkracht zich kan ontwikkelen en happy is met wat hij/zij doet, is dat niet alleen waardevol voor de uitzendkracht maar ook voor de opdrachtgever”.

Lees meer
Cultuur

Video | Veiligheid van uitzendkrachten: wie doet wat?

In deze video-animatie legt DOORZAAM in anderhalve minuut uit wat er geregeld moet worden zodat uitzendkrachten veilig aan het werk gaan

Lees meer
Gezondheid

Vitaliteit op de werkvloer

Werken aan de duurzame inzetbaarheid van de uitzendkracht is werken aan de mens en zijn omgeving in het geheel. Het gaat om meer dan alleen fysiek welzijn.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan