Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Omscholingsvoucher wordt Persoonlijk Kansberoepbudget

Jouw uitzendkracht kunnen plaatsen in een kansrijk beroep? Daarvoor hebben wij het Persoonlijk Kansberoepbudget in het leven geroepen.

Lees meer
CultuurLoopbaan

Benoem de risico’s van thuiswerken in de RIE

De risico’s van thuiswerken en hybride werken moeten ook in de RI&E staan. Een onderzoek van de Inspectie SZW naar de belasting van thuiswerken laat zien wat er speelt in de praktijk.

Lees meer
CultuurGezondheid

Combinatie van twee banen

In de ochtend postbezorger, 's avonds schoonmaker of als leraar een eigen bedrijf runnen (gedurende de hele dag): in Nederland zijn ongeveer 600.000 mensen die meerdere banen combineren voor de afwisseling of omdat ze anders niet rondkomen (SER, 2018).

Lees meer
Gezondheid

Schaamte en ongemak staan praten over geldzorgen op de werkvloer in de weg

 “Veel bedrijven kunnen meer doen om taboe te doorbreken en hebben daar zelf baat bij”

Lees meer
Gezondheid

Zoek zoek en gij zult niet vinden!

Tegen alle verwachtingen in groeit de economie, zijn we van krimp naar explosieve groei van de arbeidsmarkt gegaan en zijn er meer vacatures dan werkzoekende.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Doorzaam congres 2021

Het belang van eigen regie. Dat was het onderwerp tijdens ons congres afgelopen vrijdag. En wat was het een bijzondere dag. Met gepaste trots en naar alle tevredenheid kijken we terug op het geslaagde congres. Kijk je mee?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

RI&E goed geregeld in het MKB

In 7 stappen naar een succesvolle RI&E dienstverlening van branches.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Financieel fitte werknemers

Veel mensen weten niet waar ze hulp kunnen krijgen bij geldzorgen. Gemiddeld zoeken en vinden mensen pas na 5 jaar hulp; ze hebben dan gemiddeld €40.000 aan betalingsachterstanden en schulden bij gemiddeld veertien schuldeisers.

Lees meer
Gezondheid

Nut van een Ervaringscertificaat

Ondanks opgedane kennis en ervaring zijn niet alle uitzendkrachten in het bezit van erkende diploma’s. Met een Ervaringscertificaat is aantoonbaar welk niveau de uitzendkracht werkelijk heeft in relatie tot een bepaald beroep of opleiding.

Lees meer
Loopbaan

Praktijkverhaal van werk naar werk: ‘van gouden kooi naar boksring’

Oud-casemanager bij justitie Hans Boerkamp leert vrouwen kickboksen en coacht mensen met ‘Bokzen’. Zelf vond hij na een stressvolle periode zijn plek, zeker ook dankzij werkgeversnetwerk WerkendZwolle.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Hoe krijg je duurzame inzetbaarheid op de agenda van de opdrachtgever?

We willen vaak in gesprekken de ander overtuigen door middel van argumenten. Wat wel eens vergeten wordt is de verbinding met de ander.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Geldplannen

De zomerperiode is voorbij. Met de nasleep van de vakantie-uitgaven en de start van veel nieuwe activiteiten (school, contributies voor verenigingen ed.) is september voor velen een dure maand.

Lees meer
Gezondheid