Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Minister Koolmees noemt de DOORZAAM pilot mbo-praktijkverklaringen een regionaal succes.

Vandaag zijn de eerste 4 verklaringen uitgereikt aan uitzendkrachten van Randstad.

Lees meer
CultuurLoopbaan

Hoe kun je duurzame inzetbaarheid in de praktijk toepassen?

Bewustwording is een belangrijke eerste stap: alle betrokkenen moeten doordrongen zijn van het belang van duurzame inzetbaarheid en hun  verantwoordelijkheid daarin.

Lees meer
Cultuur

Scholingsvouchers nu ook voor uitzendkrachten werkzaam in de bouwmaterialengroothandel.

De bekende opleidingsvouchers van Hibin Opleidingen zijn dit jaar ook beschikbaar voor uitzendkrachten. Dit is de eerste uitkomst van een samenwerking tussen Hibin Opleidingen en DOORZAAM op het gebied van opleidingen voor uitzendkrachten die werkzaam zijn in de groothandel in bouwmaterialen.

Lees meer
Loopbaan

Pilot Budgetcoaching Uitzendkrachten

62% van de werkgevers heeft te maken met medewerkers met geldproblemen. Eén werknemer met financiële problemen kost de werkgever per jaar: €13.000, 20% productieafname, 3 uur verwerken loonbeslag en 7 dagen toename van het ziekteverzuim (bron Nibud)

Lees meer
Gezondheid

De impact van geldproblemen

Wist je dat 1 op de 6 ziekmeldingen – in alle lagen van een organisatie – (in)direct te maken heeft met financiële problemen? Door langdurige stress en schaamte kunnen psychische en fysieke klachten ontstaan.

Lees meer
Gezondheid

Nomineer nu jouw TaalHeld

Ken jij iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor een geletterd Nederland? Of een inspiratiebron voor jou en vele anderen? Welk samenwerkingsverband is uitermate effectief in de aanpak van laaggeletterdheid? Nomineer nu jouw TaalHeld 2019.

Lees meer
Loopbaan

Onderzoek laaggeletterdheid op de werkvloer

Stichting Lezen & Schrijven liet het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van Maastricht University onderzoek doen naar laaggeletterdheid op de werkvloer.

Lees meer
CultuurLoopbaan

9 Tips voor duurzaam managen en leiden

Veel managers maken zich grote zorgen over twee dingen: waar haal ik de mensen vandaan met vaardigheden en competenties waardoor ze wendbaar blijven, en: wat doe ik met de mensen die overbodig worden door de snelle technologische veranderingen?

Lees meer
Cultuur

Gezond en fit blijven tijdens en na je werkzame leven…

Dat willen we natuurlijk allemaal. Maar hoe? Een Periodiek Medische Onderzoeken (#PMO) kan inzicht bieden.

Lees meer
Gezondheid