Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Veiligheid op de bouwplaats

Veiligheid staat bovenaan de lijst van werkgevers en werknemers. Wij hebben checklists ontwikkeld die in kaart brengen welke risico’s het werken met zich meebrengen. 

Lees meer
Gezondheid

Ruim drie miljoen beschikbaar voor basisopleidingen werknemers

Het kabinet stelt jaarlijks via het actieprogramma Tel mee met Taal subsidie beschikbaar voor werkgevers die investeren in de basisvaardigheden van werknemers. Dit moet leiden tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en digitale vaardigheid op het werk. Werkgevers kunnen vanaf dinsdag 1 juni aanvragen indienen voor hun personeel. Er is deze ronde, die tot en met eind juni duurt, ruim drie miljoen euro beschikbaar.

Lees meer
GezondheidWerksituatieLoopbaan

Tools voor werknemers

Als werkgever kun je bijdragen aan preventie van (problematische) schulden van en het voorkomen van een loonbeslag bij uitzendkrachten.

Lees meer
Gezondheid

Mensenschuw!

Ik had er altijd een hekel aan als mijn moeder zei, vroeger was alles beter, dat was niet zo en is nog steeds niet zo. Maar voor sommige zaken geldt dit wel.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Sectoranalyse. Jouw hulp is hard nodig

Wij hebben KBA Nijmegen gevraagd om een sectoranalyse uit te voeren en op te stellen.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

“Slepende coronapandemie heeft negatieve invloed op vitaliteit, samenwerking en innovatie”

De coronacrisis duurt en duurt. Het is de vraag wat dit doet met duurzame inzetbaarheid van werkenden in Nederland; met name of werknemers mentaal en fysiek vitaal blijven.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Handige toolkit wanneer je werkt met laaggeletterden

Nederland kent ongeveer 2,5 miljoen laaggeletterden van 16 jaar of ouder. Zij hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met het werken met een computer.

Lees meer
GezondheidLoopbaan

Podcast over Minder stress meer energie

De uitzendbranche is de grootste werkgever van Nederland en daarom verdient juist deze doelgroep extra aandacht.

Lees meer
Gezondheid

Jouw medewerking is van groot belang!

Wij hebben KBA Nijmegen gevraagd om een sectoranalyse uit te voeren en op te stellen. Graag invullen voor de sectoranalyse uitzendbranche.

Lees meer

Dit zijn de plannen van SZW met de RI&E

De risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) binnen bedrijven moet beter, vindt de overheid. Daarom is in 2020 een meerjarenplan opgesteld om dit te bereiken: het Meerjarenplan verbetering naleving RI&E 2020-2023.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatie

Belangrijk 'papiertje' eindelijk op zak!

De gezichten van de twee heren op deze foto spreken boekdelen. Beiden zijn trots op het behaalde resultaat. Frank (rechts) omdat hij eindelijk dit belangrijke ‘papiertje’ op zak heeft, en Jacques (links) omdat hij als docent Frank heeft begeleid naar dit eindresultaat. Wat niet zichtbaar is, is het traject dat aan dit resultaat vooraf ging.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Vakantiebijslag

Grip op geld en vakantie zijn belangrijk voor de duurzame inzetbaarheid van je werknemers. Mei en juni zijn de maanden waarin veel mensen hun vakantiebijslag krijgen.

Lees meer
Gezondheid