Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Stappenplan voor veilig werken voor uitzendkrachten

De uitzendorganisatie, de inlener én de uitzendkracht hebben alle drie verantwoordelijkheden op het gebied van veilig werken.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Aan het woord… Kim Kulderij

“Beter worden van elkaar; daar doen we het voor. Want als de uitzendkracht zich kan ontwikkelen en happy is met wat hij/zij doet, is dat niet alleen waardevol voor de uitzendkracht maar ook voor de opdrachtgever”.

Lees meer
Cultuur

Video | Veiligheid van uitzendkrachten: wie doet wat?

In deze video-animatie legt DOORZAAM in anderhalve minuut uit wat er geregeld moet worden zodat uitzendkrachten veilig aan het werk gaan

Lees meer
Gezondheid

Vitaliteit op de werkvloer

Werken aan de duurzame inzetbaarheid van de uitzendkracht is werken aan de mens en zijn omgeving in het geheel. Het gaat om meer dan alleen fysiek welzijn.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Declaratie-periode Scholingsvouchers

Heb jij een door ons goedgekeurde Scholingsvoucher voor je uitzendkracht(en)? Let dan goed op!

Lees meer
Loopbaan

Uit onderzoek blijkt dat maar 25 procent van de werknemers echt gelukkig is in zijn werk

Tevredenheid is een basisniveau, daarboven heb je betrokken, bevlogen en gelukkig. Uit onderzoek blijkt dat maar 25 procent van de werknemers echt gelukkig is in zijn werk.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Nut van een Ervaringscertificaat

Ondanks opgedane kennis en ervaring zijn niet alle uitzendkrachten in het bezit van erkende diploma’s. Met een Ervaringscertificaat is aantoonbaar welk niveau de uitzendkracht werkelijk heeft in relatie tot een bepaald beroep of opleiding.

Lees meer
Loopbaan

Nieuw project Duurzame Inzetbaarheid is een feit!

Wij willen dat de sector Duurzame Inzetbaarheid (DI) zelf gaat dragen en DOORZAAM weet te vinden als loket dat handvatten biedt. Wij willen uiteindelijk een cultuurverandering op DI in de uitzendsector bereiken.

Lees meer

Werktevredenheid oproepkrachten in tien jaar tijd gedaald

Oproep- en invalkrachten zijn steeds ontevredener over hun werk. De werkomstandigheden worden ook relatief (vergeleken met vaste werknemers) slechter.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan