Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Week van de loopbaan 2019

In de week van 16 tot en met 21 september 2019 openen loopbaanprofessionals en jobcoaches hun deuren voor alle belangstellenden met een loopbaanvraag.

Lees meer
Loopbaan

Veiligheidsrisico’s uitzendkracht: wat moet je doen als uitzendorganisatie?

Opdrachtgever, uitzendorganisatie en uitzendkracht zijn er alle drie verantwoordelijk voor dat de uitzendkracht veilig kan werken. Als intercedent moet je ervoor zorgen dat de uitzendkrachten goed geïnformeerd aan de slag gaan.

Lees meer
Gezondheid

Effect opleidingen op duurzame inzetbaarheid medewerkers

In het tijdschrift voor HRM* laten van Vuuren, Stoffers en Lancée een onderzoek zien naar het effect van opleiding en training op duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Lees meer
Cultuur

Aan het woord... Maarten Siben, manager van LevelPlus

LevelPlus maakt zich sterk voor duurzame inzetbaarheid van werkenden in de niche van veiligheidstoezichthouders. “In onze begeleiding en dienstverlening beter zijn dan de concurrent en beter voor de mensen zelf.

Lees meer

8 Factoren die werkgeluk belemmeren

Hoe gelukkiger op de werkvloer, hoe beter de prestaties. Dat weten we allemaal inmiddels wel.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Zelf aan de slag

Vanuit het ministerie van SZW is tijdens de campagne ‘Op weg naar Duurzame Inzetbaarheid’ gewerkt aan verschillende hulpmiddelen die hierbij kunnen helpen.

Lees meer
Cultuur

Wat is duurzame inzetbaarheid?

“Duurzame inzetbaarheid betekent dat werknemers zich continu moeten blijven ontwikkelen. Banen voor het leven bestaan niet meer.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Werknemer bang voor burn-out, maar praat er liever niet over

Burn-out is het schrikbeeld voor een grote groep Nederlandse werkenden. Een op de zeven denkt op korte termijn uit te zullen vallen door mentale overbelasting.

Lees meer
CultuurGezondheid

Laaggeletterdheid in Nederland in cijfers

Maar liefst 1 op de 9 volwassenen heeft moeite met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Het gaat hierbij dus om meer dan twee miljoen Nederlanders die zich staande moeten houden in een wereld die draait om letters en cijfers.

Lees meer
CultuurWerksituatieLoopbaan