Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

4 stappen voor beter verzuimmanagement

Het ziekteverzuim blijft maar stijgen en dat is geen leuk nieuws. Vooral in de grote bedrijven lijkt het percentage per jaar te stijgen met tienden van procenten.

Lees meer

Een beetje druk is best lekker

Wanneer ga jij het lekkerst in je werk? Bij hectiek of juist in rust? Bij volledige controle over wat er gebeurt of wanneer alles gebeurt zoals het gebeurt?

Lees meer
GezondheidWerksituatieLoopbaan

Hoe leer je van ongevallen binnen een bedrijf?

Jaarlijks raakt in bedrijven nog steeds een groot aantal werknemers gewond door ongevallen.

Lees meer
Gezondheid

Wat is een arbocatalogus?

Gezond en veilig werken begint bij de Arbowetgeving. Want dankzij die regels en voorwaarden kunnen werkgevers en werknemers veilig en gezond werken. Maar wat weet je eigenlijk over Arbowetgeving?

Lees meer
GezondheidWerksituatie

De waarde van werk

Wat is de waarde van werk? In mijn optiek op dit moment een zeer relevante en fascinerende vraag alleen al gezien de grote tekorten die er heersen op de arbeidsmarkt. Wat betekent dat voor werk en de waarde die we er aan hechten?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Vergoeding interne begeleidingskosten

We hebben goed nieuws voor je. Vanaf 1 april vergoeden wij binnen het Ondersteuningsbudget ook de interne begeleidingskosten voor de als uitzendkracht werkzame statushouder of vluchteling.

Lees meer
Werksituatie

Specialist duurzame inzetbaarheid binnen je bedrijf?

Hoe vorm je een visie op duurzame inzetbaarheid (DI) die perfect aansluit op jouw organisatiedoelen? En hoe zorg je dat dit geborgd blijft?

Lees meer

Wat kun je doen tegen het steeds stijgende verzuimpercentage?

Het ziekteverzuim onder werknemers is nu structureel hoger dan voor de coronapandemie, vaak door psychische klachten. Wat kunnen je doen om het toch al zo schaarse personeel te behouden?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Werkdruk wegnemen wordt overzichtelijk met de Werkdruk Wegwijzer

TNO en sociale partners ontwikkelden samen de Werkdruk Wegwijzer op basis van praktijk en wetenschap. De Wegwijzer leidt werkgever of werknemer gestructureerd door een aanpak werkdruk voor iedere organisatie.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatie

Doorzaam themadagen speciaal voor jou!

Heb je altijd al een keer zelf willen ervaren wat jouw uitzendkracht ervaart als jij hem/haar hebt aangemeld voor 1 van onze trajecten? Hoe leuk zou het zijn als je nu deze kans krijgt?

Lees meer

Een leven lang leren, hoe doe je dat?

Wie relevant wil blijven op de arbeidsmarkt, zal zijn leven lang moeten blijven leren. En niet alleen op cursussen, maar in de praktijk valt er ook genoeg te leren.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Ruim één op drie vacatures gericht op energietransitie onvervulbaar

Er wordt fors ingezet op de energietransitie, maar de steeds grotere personeelstekorten zijn een spelbreker voor de voortgang. Tijd om te kijken of jouw uitzendkrachten zich willen laten om of bijscholen voor een kansrijk beroep.

Lees meer
CultuurLoopbaan