Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Persoonlijke beschermingsmiddelen: FAQ's

Om werknemers te beschermen in een risicovolle werkomgeving worden persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) gebruikt. Als dit van toepassing is voor de werknemers in een bedrijf, moeten de PBM ook voor een uitzendkracht beschikbaar worden gesteld. We hebben een overzicht van veel gestelde vragen voor je.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Laaggeletterdheid en financiële gezondheid

Een ongezonde financiële situatie kan verschillende oorzaken zaken hebben. Dit kan bijvoorbeeld komen door een life event, zoals een scheiding of overlijden.

Lees meer
Gezondheid

Doorzaam Alles-in-1 Summer Challenge!

Blog door Jessica Brandwijk
We zijn het er allemaal over eens: het Alles-in-1 traject is een fantastisch traject. Voor de uitzendkracht, opdrachtgever en uitzendwerkgever. Maar ja… de aanmeldingen blijven toch achter. Hoe kan dit nou?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Verbeter je positie op de arbeidsmarkt met FutureLab

FutureLab, een programma van JobOn om digitale vaardigheden onder vijftigplussers te verbeteren, gaat vanaf 27 juni 2022 opnieuw van start! 

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Waarom anders kijken naar de krapte op de arbeidsmarkt een oplossing kan zijn

70% van de beroepsbevolking heeft een baan. Ongeveer 300.000 mensen zijn werkloos. Het aantal vacatures is groter.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Gelijke ontwikkelkansen voor uitzendkrachten in levensmiddelenindustrie

We vragen steeds meer van onze uitzendkrachten, wat leidt tot een hoge werkdruk en een stijgend verzuimpercentage. Hoe ga je als uitzendorganisatie én inlener hiermee om? Hoe zorg je dat uitzendkrachten vitaal en met plezier naar hun werk (blijven) komen?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Hoe transformeer jij de arbeidsmarktkrapte tot mogelijkheden?

column door Femke Kooijman
“Recordkrapte op de arbeidsmarkt: 133 vacatures per 100 werklozen” zo kopte de NOS laatst nadat het Centraal Bureau voor de Statistiek de nieuwe arbeidsmarktcijfers publiceerde. Tegen dat licht zou een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) vanzelfsprekend moeten zijn voor iedereen.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Zes inzichten voor een effectieve inzet van PMO

Het aanbieden van een Gezondheidscheck (Preventief Medisch Onderzoek - PMO) is voor bedrijven niet alleen verplicht, maar ook kansrijk met het oog op de vitaliteit van medewerkers. Hoe een Gezondheidscheck precies wordt uitgevoerd, verschilt per branche en werkgever.

Lees meer
CultuurGezondheid

DLF Lab: Duurzame Loopbanen voor Flexwerkers

Wat kunnen organisaties flexwerkers nu al bieden om duurzame loopbanen op te bouwen? Wat hebben flexwerkers nodig van organisaties om duurzaam te kunnen blijven werken? En wat hebben organisaties nodig om dit te verwezenlijken?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Tools voor werknemers

Als werkgever kun je bijdragen aan preventie van (problematische) schulden van en het voorkomen van een loonbeslag bij uitzendkrachten.

Lees meer
Gezondheid

Hoe haal je het meest uit ons aanbod voor je uitzendkrachten

Blog Tamara Burgering - Van der Wulp.
De uitzendbranche is volop in beweging. Denk bijvoorbeeld aan de arbeidsmarktkrapte, groeiende groep arbeidsmigranten en vluchtelingen maar ook veranderingen zoals robotisering.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Veilig werken met gevaarlijke stoffen in het kort

Hoe kunnen we gevaarlijke stoffen herkennen en om welke risico’s gaat het? En vooral: hoe kunnen we veilig werken met gevaarlijke stoffen?

Lees meer
CultuurGezondheid