Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

De stip op de horizon

Column Femke Kooijman
Sinds ik bij Doorzaam werk – nu inmiddels 5 maanden – krijg ik uit mijn omgeving toch regelmatig de vraag: hoe verhoudt duurzame inzetbaarheid (DI) zich tot uitzendwerk?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Het herkennen van signalen

Ongeveer een derde van de werkgevers denkt mensen in dienst te hebben die kampen met financiële problemen. Welke signalen, die mogelijk duiden op financiële problemen, kun je herkennen?

Lees meer
Gezondheid

Bijna de helft van de Nederlandse huishoudens is financieel kwetsbaar.

Volgens de onderzoekers is 27 procent van de huishoudens financieel gezond en 24 procent financieel toereikend.

Lees meer
Gezondheid

Veranderingen in de eisen aan de RI&E

In 2022 veranderen een aantal zaken rond de RI&E. Het doel is kwaliteit van de RI&E verbeteren. In dit nieuwe kwaliteitssysteem voor arbo ligt de nadruk op het positief benutten van kansen.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Nieuwe veiligheidsinstructie voor werken op bouwplaatsen

Voor iedereen die de bouwplaats opgaat, is nu een verbeterde veiligheidsinstructie beschikbaar. Deze nieuwe instructie is praktijkgerichter en biedt meer keuzevrijheid.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Animatie Budgetcoaching

Bij Doorzaam zien we graag dat uitzendkrachten zich ontwikkelen, blijven leren en gezond zijn! En daar ondersteunen we uitzendbureaus bij. We vinden het ook belangrijk dat uitzendkrachten financieel gezond zijn.

Lees meer
Gezondheid

De enige zekerheid is onzekerheid

Column Chantal Huinder
De enige zekerheid is onzekerheid... Dat is hoe ik het in elk geval zie tegenwoordig. En dat accepteren, geeft, hoe gek het ook is, een zekere mate van rust. Het kunnen meebewegen op die onzekerheid, met de continue veranderingen, dat is dé benodigde 'skill' van 2022, en de jaren daaropvolgend. Daar ben ik van overtuigd.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Werkstress verlagen is geld besparen

Werkstress kost de gezamenlijke Nederlandse werkgevers maar liefst 3,2 miljard euro. Die kosten komen vooral voor rekening van ziekteverzuim: werkstress en een te hoge werkdruk zijn de oorzaak van een derde van het verzuim.

Lees meer
Gezondheid

Best veel werknemers vinden hun werk gevaarlijk

De ene baan is de andere niet. Dat is bekend. Maar opvallend is wel dat werknemers verschillend denken over hoe gevaarlijk hun werk is. Hoe zit dat nou met gevaarlijk werk?

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Handreiking arbomaatregelen ‘Groeien in arbeidsveiligheid’

Deze handreiking biedt de helpende hand bij het groeien in arbeidsveiligheid. Een helpende hand bij het starten, doorgaan en doorgroeien naar een veilig werkende arbeidsorganisatie.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Corona-proof de toekomst in. De RI&E – precies wat je nodig hebt

Is je bedrijf (of van de opdrachtgever) voorbereid op een wereld waarin virussen, zoals corona, een serieus risico vormen voor bedrijfscontinuïteit? Weten waar de risico’s precies zitten?

Lees meer
CultuurGezondheid

Jaarkalender Financieel Fit

Een goede financiële gezondheid is belangrijk voor iedereen. Soms is dit echter niet het geval en krijgt iemand te maken met loonbeslag of schulden.

Lees meer
Gezondheid