Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Durf klein te dromen om ver te komen

Dat was het onderwerp tijdens ons congres van 10 november 2023. En wat was het een mooie en inspirerende middag. 

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Tijdvakken aanvragen Nederlands Taalbudget 2024 bekend!

Voor laaggeletterden, vele arbeidsmigranten, statushouders*, en uitzendkrachten die wat struikelen over de Nederlandse taal, is een Nederlands taaltraject belangrijk om breder en duurzaam inzetbaar te zijn. Daarom bieden wij het Nederlands Taalbudget aan!

Lees meer
GezondheidWerksituatieLoopbaan

Aankondiging: Doorzaam regelingen via nieuw portaal in het nieuwe jaar

In de eerste week van januari gaat onze nieuwe Vergoedingenportal live! Daar kijken wij enorm naar uit. Want het aanvragen van regelingen, declaraties indienen of ‘veelgestelde vragen’ vinden, ging nog nooit zo makkelijk!

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Minder stress -training nu ook beschikbaar in het Engels!

Het kan niet vaak genoeg genoemd worden. Maar het belang van een gezonde uitzendkracht is hoog. Een gezonde uitzendkracht houdt onder andere in dat hij of zij zo min mogelijk stressklachten ervaart.

Lees meer
GezondheidLoopbaan

Doorzaam congres 2023: de kunst van kleine dromen en nieuwsgierigheid

Het Doorzaam congres staat weer voor de deur, en dit jaar belooft het een evenement vol inspiratie en innovatie te worden. 10 november - Een datum om in je agenda te zetten!

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

De Veiligheidsdag; Arbo en Veiligheid vanuit een ander perspectief bekeken

Op 14 september stond onze tweede themadag op de agenda. De Veiligheidsdag. Het zal je dan ook niet verbazen dat Arbo en Veiligheid dé onderwerpen waren op deze dag.

Waarom we een Veiligheidsdag organiseren?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Meer aandacht voor welzijn van werknemers ondanks personeelstekort

De afgelopen tijd kampten we met een groot personeelstekort. Het UWV meldt dat de arbeidsmarkt nog steeds "bijzonder krap" is, wat juist voordelig kan uitpakken voor werknemers. Hoezo? Wij leggen het uit!

Lees meer
Gezondheid

Werkverzuim is duur, investeren in je werknemers niet!

43 procent van verzuim op de werkvloer heeft te maken met werkgerelateerde stress. En dat kost geld. In 2022 kostte het verzuim dat hiervan het gevolg was gemiddeld 11.000 euro per werknemer. En dat kan beter!

Lees meer
Gezondheid

De centrale rol van bestaanszekerheid

In de complexe wereld van politiek en beleid, waar agenda’s worden gevormd en beslissingen worden genomen die het leven van velen beïnvloeden, lijkt één thema momenteel centraal te staan: bestaanszekerheid. De miljoenennota stond er vol mee en vrijwel alle partijprogramma’s claimen het thema voor de aanstaande verkiezingen.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Nieuwe animatie over veiligheid

Veiligheid op het werk is voor de uitzendkracht, opdrachtgever en de uitzendorganisatie ontzettend belangrijk. Maar wie zorgen er voor dat dit allemaal goed verloopt? Wie is er uiteindelijk verantwoordelijk?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Voorbereiding en vernieuwing bij Doorzaam

De zomermaanden zijn voorbijgevlogen, en terwijl we terugkijken op de heerlijke zomervakanties, bevinden we ons nu in volle vaart richting het einde van het jaar. Bij Doorzaam kijken we niet alleen terug op de eerste acht maanden van dit jaar, maar richten we onze blik ook al op 2024.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Als we echt luisteren, wat horen we dan?

column Chantal Huinder
De zomervakantie is afgelopen en dat betekent ook dat de tijd weer is aangebroken voor het vaststellen van begrotingen en plannen voor 2024. Daar zijn we bij Doorzaam ook mee bezig waarbij we ons vragen stellen als; waar helpen we de uitzendkrachten mee en hoe ondersteunen we de branche het best?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan