Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Arbochecklists in de uitzendbranche: een onmisbaar instrument voor veilig en gezond werk

Als uitzendorganisatie ben je verantwoordelijk voor het leveren van veilige en gezonde arbeidsomstandigheden aan je uitzendkrachten. Zij werken immers op verschillende werkplekken en onder verschillende omstandigheden, wat risico's met zich meebrengt.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Van uitstel komt afstel: hoe verhuisstress mij aan het denken zet over stress bij uitzendkrachten

Blog Jessica Brandwijk
In haar vorige blog schreef mijn collega Tamara over hoe deadlines haar helpen om dingen voor elkaar te krijgen. Dat is zeker herkenbaar voor mij. Ik werk ook vaak beter onder druk. Maar soms gaat het te ver.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Van piano spelen tot leren op het werk: het belang van plezier en vaardigheid

column Femke Kooijman
Vroeger als tiener speelde ik veel piano. Soms wel uren op een dag. Toen ik op kamers ging stagneerde dat (want geen piano/keyboard) maar ook nu ik zelf een piano in huis heb, krijgt het mooie instrument te weinig aandacht van me. Waarom?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Wat wij doen in beeld

Weten hoe je duurzame inzetbaarheid voor uitzendkrachten in jouw organisatie kan oppakken? Bekijk dan nu de mogelijkheden in deze animatie waarin we kort uitleggen waar wij voor staan.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Ook DI Specialist of Ambassadeur worden?

Door het volgen van onze leerlijnen krijg je meer kennis en tools over duurzame inzetbaarheid (DI) die je direct in kunt zetten in de dagelijkse praktijk. En daar wordt je baan alleen maar nog leuker van!

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Een beetje druk is best lekker

Wanneer ga jij het lekkerst in je werk? Bij hectiek of juist in rust? Bij volledige controle over wat er gebeurt of wanneer alles gebeurt zoals het gebeurt?

Lees meer
GezondheidWerksituatieLoopbaan

Wat is een arbocatalogus?

Gezond en veilig werken begint bij de Arbowetgeving. Want dankzij die regels en voorwaarden kunnen werkgevers en werknemers veilig en gezond werken. Maar wat weet je eigenlijk over Arbowetgeving?

Lees meer
GezondheidWerksituatie

De waarde van werk

Wat is de waarde van werk? In mijn optiek op dit moment een zeer relevante en fascinerende vraag alleen al gezien de grote tekorten die er heersen op de arbeidsmarkt. Wat betekent dat voor werk en de waarde die we er aan hechten?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Vergoeding interne begeleidingskosten

We hebben goed nieuws voor je. Vanaf 1 april vergoeden wij binnen het Ondersteuningsbudget ook de interne begeleidingskosten voor de als uitzendkracht werkzame statushouder of vluchteling.

Lees meer
Werksituatie

Wat kun je doen tegen het steeds stijgende verzuimpercentage?

Het ziekteverzuim onder werknemers is nu structureel hoger dan voor de coronapandemie, vaak door psychische klachten. Wat kunnen je doen om het toch al zo schaarse personeel te behouden?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Werkdruk wegnemen wordt overzichtelijk met de Werkdruk Wegwijzer

TNO en sociale partners ontwikkelden samen de Werkdruk Wegwijzer op basis van praktijk en wetenschap. De Wegwijzer leidt werkgever of werknemer gestructureerd door een aanpak werkdruk voor iedere organisatie.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatie

Een leven lang leren, hoe doe je dat?

Wie relevant wil blijven op de arbeidsmarkt, zal zijn leven lang moeten blijven leren. En niet alleen op cursussen, maar in de praktijk valt er ook genoeg te leren.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan