Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Hoe kun je duurzame inzetbaarheid in de praktijk toepassen?

Bewustwording is een belangrijke eerste stap: alle betrokkenen moeten doordrongen zijn van het belang van duurzame inzetbaarheid en hun verantwoordelijkheid daarin.

Het uitzendbureau kan met haar kennis van de arbeidsmarkt, de organisatie adviseren bij de personele invulling. Dit leidt tot een goede match, die bijdraagt aan een betere productiviteit en continu├»teit met minder verloop en verzuim.

 

Voor de uitzendkracht betekent dit nieuwe inzichten en het nemen van meer zelfregie voor het vergroten van de mobiliteit op de arbeidsmarkt. De opdrachtgever kan hierbij een belangrijke rol spelen door de uitzendkrachten de mogelijkheid te bieden om leerrijke werkervaring op te doen, alle partijen worden hier beter van. De opdrachtgever blijft over goed opgeleid (tijdelijk) personeel beschikken en de uitzendkracht kan zich verder ontwikkelen.    

Het is van belang om te starten met een duurzaam inzetbaarheids beleid. Of deze juist nog beter te verankeren binnen je organisatie. Maar hoe doe je dat?
Kijk dan eens op onze pagina Wegwijzer, Starten met duurzame inzetbaarheid. Daar vind je verschillende documenten, tips en tricks om van start te gaan.

Kortom, Duurzame Inzetbaarheid is een belangrijk onderwerp waar alle partijen mee aan de slag moeten, zeker nu de arbeidsmarkt aantrekt en het voor organisaties steeds lastiger wordt om goed gekwalificeerd personeel te vinden.