Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Waarom arbochecklists?

Zowel de uitzendorganisatie als de opdrachtgever heeft een rol bij het voorlichten van veilig werken naar de uitzendkrachten.

Wettelijk is alles waterdicht geregeld, de praktijk is weerbarstig: uitzendorganisaties krijgen niet altijd de informatie die nodig is om de uitzendkracht goed te kunnen voorlichten. De arbochecklists zijn een praktisch hulpmiddel als deze informatie ontbreekt. De arbochecklists helpen de opdrachtgever op een gestructureerde manier de risico’s in kaart te brengen waar de uitzendkracht mogelijk mee te maken krijgt. De ingevulde arbochecklist wordt aangeleverd bij de uitzendorganisatie die aan de hand hiervan de uitzendkracht kan voorlichten.


In meerdere talen
De Nederlandse arbochecklists zijn 1-op-1 vertaald naar het Engels, Duits en Pools. Vraag de opdrachtgever altijd om zowel de Nederlandse als de vertaalde checklist in te vullen wanneer anderstalige uitzendkrachten aan de slag gaan. Zo kan de opdrachtgever de tekst in het Engels, Duits en Pools ook begrijpen, die komt overeen met de Nederlandse. Controleer ook altijd of de uitzendkracht de informatie en afspraken begrijpt!

De arbochecklists zijn beschikbaar op onze site.