Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Een leven lang leren, hoe doe je dat?

Wie relevant wil blijven op de arbeidsmarkt, zal zijn leven lang moeten blijven leren. En niet alleen op cursussen, maar in de praktijk valt er ook genoeg te leren.

Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt van Maastricht University blijkt dat 54% van de medewerkers jaarlijks een cursus of training volgt. "Dat zijn hoopvolle cijfers", aldus Andries de Grip, hoogleraar economie en directeur van het researchcentrum.

Er zijn echter drie probleemgroepen bij wie dat aantal niet zo hoog ligt: praktijk opgeleiden, flexwerkers en mensen ouder dan 55 jaar. "En laten dat nou net de groepen zijn die het nodig hebben", zegt De Grip. Bij deze drie groepen wordt door werknemer of werkgever het nut van ontwikkeling niet altijd ingezien. "Flexwerkers willen bijvoorbeeld wel, maar werkgevers willen niet investeren. (BRON NU.nl)

Een leven lang leren valt bij ons onder de noemer duurzame inzetbaarheid. Wij hebben diverse trainingen en trajecten die bijdragen aan het stimuleren van de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten:

Een kleine greep uit onze trainingen en trajecten: het Ontwikkelbudget, Budgetcoaching, Gezondheidscheck en de Diplomaroute.
Ons hele aanbod vind je op deze pagina.