Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Hoe krijg je duurzaam competente medewerkers?

Duurzame inzetbaarheid heeft al sinds 2014 topprioriteit voor HR. Niet zo vreemd dus, dat het ook ruim bovenaan het prioriteitenlijstje stond in de ledenenquête van werkgeversvereniging AWVN eind vorig jaar.

“Nieuw is dat HR niet alleen aandacht heeft voor de vitaliteit van werkenden, maar prominent het accent legt op competent zijn én blijven.” Zo duidt Margreet Xavier, adviseur Leren en ontwikkelen bij AWVN. “Dat wil zeggen: de kennis en competenties op peil houden door je een leven lang te ontwikkelen.” (BRON Over duurzame inzetbaarheid)

Maar hoe krijg je nou duurzaam competente medewerkers? Bij DOORZAAM geloven we dat iedere uitzendkracht vitaal, veilig, vaardig en met plezier zijn/haar werk kan doen en kan blijven doen. Uitzendkrachten willen net als iedereen leuk en goed werk doen. Ze willen een volwaardig inkomen, zekerheid over voldoende werk en een toekomstperspectief. En dat geldt niet alleen voor nu, maar net zolang tot ze met pensioen gaan. Daarom is het belangrijk dat ze ook op hogere leeftijd nog gezond en competent genoeg zijn om aan de slag te gaan.

Uitzendkrachten kunnen dit doen door zelf de regie te nemen over hun loopbaan en gezondheid, maar daarnaast kunnen ze kiezen voor uitzendbureaus en opdrachtgevers die hier aandacht voor hebben. Partijen die oog hebben voor de langere termijn en willen investeren. Herken je jouw organisatie in deze en wil je aan de slag met duurzame inzetbaarheid? Kijk dan eens bij ons traject De Duurzame Uitzendkracht. Of bel ons voor een adviesgesprek 020 655 82 16.