Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

De grootste gezondheidsrisico’s op het werk

De drie grootste, werk-gerelateerde mentale gezondheidsrisico’s hebben te maken met werkstress, werk-privébalans en werksfeer. Werkstress is volgens 63% van de werkgevers het meest voorkomende risico, heeft de hoogste impact op de organisatie (40%) en is de grootste veroorzaker van verzuim (31%).

Waardoor gaan medewerkers verzuimen? En welke uitdagingen staan werkgevers nog te wachten? Onderzoeksbureau GfK ondervroeg in opdracht van CZ ruim 1.800 werknemers en 600 werkgevers.

Opvallend is het verschil in hoe werkgevers en werknemers de gevolgen van werkstress beoordelen:
59% van de werkgevers denkt dat werkstress tot meer verzuim leidt in tegenstelling tot de 8% van de werknemers die er zo over denkt. Een groot verschil! Een meerderheid van de werknemers (53%) denkt dat werkstress voornamelijk leidt tot een lagere productie.

Volgens de ondervraagde werkgevers geeft 56% aan dat werk-privébalans van medewerkers het op een na grootste gezondheidsrisico is.

Een slechte werksfeer is het derde gezondheidsrisico in bedrijven en organisaties. Werkgevers geven in dit onderzoek aan dat een slechte werksfeer een oorzaak is voor meer verzuim, lagere productiviteit en hogere kosten. (BRON PWnet)

Wij bieden verschillende diensten die gratis inzetbaar zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze training Minder stress meer energie. Of onze Gezondheidcheck. Eerst meer informatie? Neem dan contact op met een van onze consultants.