Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Maatregelen in verband met de coronacrisis

We zijn allemaal ernstig getroffen door de coronacrisis. Uitzendkrachten die hun werk verloren en jullie door alle ingetrokken opdrachten. Wij hebben maatregelen kunnen nemen, om jullie in deze moeilijke periode zo goed mogelijk te ondersteunen wat betreft de trajecten en diensten.

Om jullie te ondersteunen gaan wij zo snel mogelijk de betalingen doen. Wel is het zaak dat jullie dan zo spoedig mogelijk de verzilveringen indienen en dossiers compleet maken in de vergoedingenportal. En dat uitzendkrachten juist in deze tijd snel een opleiding kunnen gaan volgen. Hoe sterker we ze nu maken hoe beter ze voorbereid zijn op de toekomst.

We stellen Van werk naar werk vouchers beschikbaar voor uitzendkrachten die door de coronacrisis zonder werk zijn gekomen. Je leest de voorwaarden op deze pagina. 

Hieronder hebben we per dienst uitgeschreven wat de gevolgen zijn van de maatregelen in verband met het coronavirus.

De verzilvertermijn voor Alles-in-1 is nu 11 maanden!
De verzilvertermijn voor de Scholingsvouchers is nu 7 maanden!

Scholingsvouchers

Heb je uitzendkrachten die door de coronacrisis geen werk meer hebben? Dramatisch, maar laat ze alsjeblieft weten dat ze nog steeds de scholingsvoucher kunnen gebruiken. Juist nu! Wij hebben de uitzendkrachten al een email gestuurd, met de informatie hoe ze dit kunnen regelen.

De acties voor de uitzendkracht die zonder werk zijn komen te zitten, ligt bij hun zelf. Hierbij de informatie zodat ook jij op de hoogte bent en wellicht kan je de uitzendkracht daarbij ondersteunen. 

Hieronder de informatie die wij naar de uitzendkracht gestuurd hebben.

stap 1
Kies een opleiding of cursus uit die helpt om zo snel mogelijk weer aan het werk te komen en boek deze zelf bij de opleider. Er kan een opleiding naar keuze geboekt worden, zolang deze je helpt om van werk naar werk te komen en het geen rijbewijs B is.

stap 2
Neem contact op met de opleider en laat weten dat de factuur z.s.m. naar ons gestuurd kan worden, maar uiterlijk voor eind juni.

De factuur, mag niet hoger zijn dan €500 inclusief BTW en moet gericht zijn aan DOORZAAM:
Stichting DOORZAAM
Singaporestraat 74
1175 RA Lijnden

De factuur mag ook gemaild worden naar info@doorzaam.nl.

Let op: voor een juiste verwerking van de factuur moet het volgende vermeld staan:
Naam van uitzendkracht en de gekozen opleiding.

Dit proces blijft ongewijzigd.

Wel hebben wij besloten dat het voor uitzendorganisaties mogelijk is dat de rekening t.b.v. de trajecten Alles-in-1 voor uitzendkrachten, de scholingsvouchers en de Van werk naar werk vouchers direct aan DOORZAAM gefactureerd kunnen worden. Let op! De bedragen respectievelijk €2500 en €500 zijn dan inclusief BTW. Hoe dat werkt, lees je in dit artikel.


ALLES-IN-1

Jouw uitzendorganisatie is deelnemer in ons traject Alles-in-1 voor uitzendkrachten. De rijksoverheid heeft opgeroepen om de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen. Dit advies volgen wij. Dit roept wellicht de vraag op over het wel of niet door laten gaan van coachingsgesprekken in het traject Alles-in-1.

Voor uitzendkrachten van wie het werk weg is gevallen, geldt dat het traject door kan lopen en we roepen ze op om contact met DOORZAAM op te nemen. De coach en/of DOORZAAM kan de uitzendkracht verder helpen met de vervolgstappen.

Voor nu hebben we de termijnen voor de verzilvering in ieder geval met een maand verlengd in de portal. Zet dossiers die afgehandeld zijn zo snel mogelijk in de portal, dan zorgen wij voor snelle uitbetaling.

Mocht je een uitzendkracht in het traject hebben die zijn of haar uitzendbaan is verloren en onmiddellijk aan het werk kan door het volgen van een kort cyclische training of cursus dan is dat meteen akkoord. Dit kan direct via de coach en het interventieformulier aangevraagd worden. Graag in het onderwerp: training i.v.m. onmiddellijk werk.

De aangemelde uitzendkrachten worden door de coachingspartijen benaderd. De coach bespreekt met de uitzendkracht wat haalbaar en prettig is wat betreft de coaching.

Wij adviseren om samen met de coach af te spreken hoe het driegesprek plaatsvindt. Mocht de intercedent hier echt geen ruimte voor hebben gezien de omstandigheden dan is dit wat ons betreft niet noodzakelijk. Mocht een uitzendkracht de afspraak willen uitstellen dan is dat akkoord.

Ook hebben wij besloten dat het voor uitzendorganisaties mogelijk is dat de rekening t.b.v. de trajecten Alles-in-1 voor uitzendkrachten, de scholingsvouchers en de Van werk naar werk vouchers direct aan DOORZAAM gefactureerd kunnen worden. Let op! De bedragen respectievelijk €2500 en €500 zijn dan inclusief BTW. Hoe dat werkt, lees je in dit artikel.


Duurzame Uitzendkracht

Zoals eerder aangekondigd per email aan de deelnemende partijen, hebben we besloten om alle workshops én sessies die tot 6 april gepland staan niet door te laten gaan.

Uiteraard streven wij ernaar om de workshops niet te laten vervallen maar workshops door te plannen, zo gauw dit weer kan volgens de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat het traject dus langer doorloopt dan vooraf gepland. Ook voor de geplande sessies zullen andere data gepland worden. Uiteraard worden jullie hierover bericht zodra dit mogelijk is.