Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Thuiswerken voor uitzenders

De coronamaatregelen duren nu al weken en hebben een grote impact op ons dagelijks leven. Van de een op de andere dag werk je in plaats van op kantoor vanuit huis.

De een vanaf de zolderkamer, de andere gewoon aan de keukentafel. Wij vroegen een aantal uitzenders hoe hun thuiswerkplek eruit ziet en hoe zij dit  thuiswerken ervaren.

Dit keer aan het woord: Franciska van Pinxteren,
Specialist Duurzame Inzetbaarheid bij Adecco

 

Hoe ziet jouw (tijdelijke) werkplek er nu uit?
Mijn tijdelijke werkplek is de keukentafel. Iedereen hier in huis heeft een eigen werkplek. Mijn kinderen hebben online les vanuit hun eigen kamer en mijn partner werkt vanuit het kantoor thuis. Af en toe verkas ik naar een andere kamer wanneer een van de kinderen de keukentafel opeist. Vooralsnog gaat het goed en is het ook weer een bijzondere tijd om met elkaar door te brengen.

Hoe regel je vanuit huis je dagelijks werk?
Ik werk nu al weken thuis, en ondanks dat ik natuurlijk mijn collega’s niet live zie, bevalt het me ook goed. Ik merk dat ik veel meer energie heb omdat ik meer tijd ik overhoud. Dit komt doordat ik nu geen woon-werk verkeer heb van Amstelveen naar Zaltbommel. De files blijven me bespaard. Ik heb sowieso minder reistijd aangezien ik een landelijke functie heb en ik normaal gesproken overal in het land op bezoek ga bij klanten of Adecco-vestigingen. Vreemd blijft het natuurlijk wel om gesprekken virtueel te voeren. Maar het zijn ook weer andere gesprekken, die nu - naast een zakelijke inhoud - ook over de gezondheid en het welzijn gaan van de ander. Mooi om te merken hoe iedereen in staat is om zich snel aan te passen. Zo zie je maar dat wij allemaal in staat zijn tot snelle verandering als noodzaak en belang maar groot genoeg zijn.

Hoe houd je jouw team betrokken of word je betrokken bij het dagelijkse werk?
Op regelmatige basis hebben we teammeetings, nu online. Het is makkelijk om via een videoverbinding toch contact te maken, elkaar te zien en te spreken en om even je scherm te delen. Prima geregeld. Hulde aan alle IT-professionals!

Wat doen jullie voor uitzendkrachten die nu zonder werk zijn gekomen door de coronacrisis?
Aandacht voor onze uitzendkrachten is nu heel belangrijk. Als gevolg van de coronacrisis hebben veel uitzendkrachten (tijdelijk) geen opdracht. Sommigen zitten in de NOW-regeling en hebben nog de zekerheid dat ze terug kunnen keren naar de laatste opdrachtgever. Maar er zijn natuurlijk ook uitzendkrachten die nu even geen werk hebben. Voor al onze uitzendkrachten geldt dat ze toegang houden tot onze Adecco Academy waarin ze kosteloos online trainingen kunnen volgen. Echter met alleen een aanbod van online trainingen kom je er niet. Adecco introduceert daarom het Fit for the Future programma waarin uitzendkrachten persoonlijk gecoacht kunnen worden. Onze coaches stimuleren en motiveren ze bij het verder ontwikkelen en verkennen van de eigen vaardigheden. Natuurlijk met de doelstelling hen te bemiddelen naar een nieuwe job of met extra kennis en vaardigheden indien ze terug kunnen keren naar de laatste opdrachtgever. Dit doen we via persoonlijke (nu nog online) gesprekken, ze ontvangen een persoonlijkheidstest en we maken met de uitzendkracht een Persoonlijk Ontwikkel Plan. Zo willen we als Adecco bijdragen om onze uitzendkrachten voor te bereiden op de toekomst. En natuurlijk het liefst met werk waar ze gelukkig en blij van worden.

Wat vind je het mooiste initiatief die je gehoord hebt/ aangegaan bent voor je uitzendkrachten?
Als Adecco zijn we natuurlijk blij met het initiatief van DOORZAAM met de Van werk naar werk vouchers, we maken hier dankbaar gebruik van. Zo worden bijvoorbeeld uitzendkrachten herplaatst in de logistieke sector met een heftruck- of reachtruckcertificaat. En dat is mogelijk doordat de opleiders zich snel hebben aangepast aan de 1,5 meter afstand en daarmee in staat zijn om deze opleidingen aan te bieden.

Mooi om te zien dat er zelfs wereldwijd prachtige initiatieven ontstaan, zo heeft de Adecco Group de krachten gebundeld met Randstad en Manpower Group. Met als gezamenlijk doel bedrijven en werknemers goed voor te bereiden op ‘het nieuwe normaal’ zodat iedereen uiteindelijk weer veilig aan het werk kan. Safely back to work. Inmiddels zijn ook de ABU, USP People en Driessen groep aangesloten bij deze alliantie.

Samen komen we er wel, daar geloof ik in. Samenwerking is belangrijker dan ooit, juist nu. Samen met je uitzendkracht, samen met je collega’s en zeker ook samen met je opdrachtgevers. Samen aan het werk om de toekomst te creëren.

Blijf gezond!