Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Meer flexwerkers zonder baan

In het eerste kwartaal van 2020 telde ons land 1,8 miljoen werknemers met een flexibel dienstverband, vorig jaar waren dat er 1,9 miljoen, melden TNO en CBS.

Het aantal flexwerkers zonder baan is toegenomen. Van de flexwerkers zitten uitzendkrachten nu het vaakst zonder werk. Dit aantal is gestegen met 39.000 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. (BRON AD)

En grote kans dat dat getal hoger wordt. Wil je ook wat kunnen doen voor je uitzendkracht? Kijk eens wat wij voor vergoedingen hebben om er samen voor te zorgen dat uitzendkrachten weer aan het werk kunnen of juist blijven!

Heb jij uitzendkrachten die door de coronamaatregelen vanaf week 10 zonder baan zijn gekomen? Kijk dan eens naar onze Van werk naar werk vouchers. Deze voucher kan ingezet worden voor een cursus, training maar ook voor training on the job, inwerkperiode of on-boarding bij de opdrachtgever of reguliere werkgever. Door het inzetten van de Van werk naar werk voucher heb je de uitzendkracht meteen kunnen plaatsen. Let op: je hebt tot 1 juli de tijd om je uitzendkracht te matchen en de voucher te declareren!

Misschien ken je uitzendkrachten die zich zorgen maken om hun financiƫle situatie omdat ze nu minder uren maken? Laat ze dan weten dat we een nieuwe pilot hebben: Eerste hulp bij geldzorgen. Wij geloven dat elke uitzendkracht vitaal, veilig, vaardig en met plezier zijn/haar werk moet kunnen (blijven) doen. En daar horen geldzorgen dus niet bij! Kijk op deze pagina voor alle informatie.

Mocht de uitzendkracht echt in de geldproblemen zitten of daarin lijken te komen, kijk dan eens wat budgetcoaching voor hulp biedt.

In ons dienstenpalet zie je al onze diensten en pilots.