Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Thuiswerken voor uitzenders

De coronamaatregelen duren nu al weken en hebben een grote impact op ons dagelijks leven. Van de een op de andere dag werk je in plaats van op kantoor vanuit huis.

De een vanaf de zolderkamer, de andere gewoon aan de keukentafel. Wij vroegen een aantal uitzenders hoe hun thuiswerkplek eruit ziet en hoe zij dit thuiswerken ervaren.

Dit keer aan het woord: Walter Gietman,
Manager USG People College

Hoe ziet jouw (tijdelijke) werkplek er nu uit?
Ik heb een heerlijke werkplek op een rustige kamer met prima internetverbinding, dubbele schermen, scanner en printer naast het bureau. Als het wel eens onrustig is door bijvoorbeeld een klussende buurman, dan maak ik gebruik van mijn onlangs aangeschafte Headphone met Noise reduction. Echt een top ding, waar je ongestoord mee kan doorwerken.
Door thuiswerken mis ik wel de gezelligheid van kantoor, direct contact met klanten en opleiders. Daar tegenover staat dat je super productief bent.

Hoe houd je jouw team betrokken of word je betrokken bij het dagelijkse werk?
De betrokkenheid bij het werk gaat eigenlijk vanzelf. Standaard bellen wij met teams en 2 maal per week op het eind van de dag houden wij een team(s)meeting.
Er gebeurt zoveel en dat vraagt veel van je improvisatie talent. Ondanks dat wij natuurlijk met zijn allen in een hele vervelende situatie zitten, is het vanuit professioneel oogpunt gezien heel interessant om de bewegingen op de arbeidsmarkt en de economie te volgen. 

Wat doen jullie voor uitzendkrachten die nu zonder werk zijn gekomen door de coronacrisis?
Zo snel mogelijk herplaatsen is de grote uitdaging. Tijdens een economische neergang is het nog belangrijker om snel te gaan scholen. Op de arbeidsmarkt vinden structurele veranderingen plaats waardoor de noodzaak voor (om)scholing en het leren van nieuwe vaardigheden toeneemt. Zie hierbij gelijk de grote uitdaging die wij als USG People College hebben. Tijdens een crisis met omvang als deze gaan de veranderingen wel in een heel hoog tempo. Ik merk dat ik samen met mijn team en alle collega`s op de vestigingen hier een hele positieve kick van krijg.             

Wat vind je het mooiste initiatief die je gehoord hebt/ aangegaan bent voor je uitzendkrachten?
Regelmatig bieden wij op project basis onze flexmedewerkers een ‘Alles in 1' traject aan. Geweldig dat wij dankzij DOORZAAM hier gebruik van kunnen maken. Op deze wijze laat je zien dat je ook in moeilijke tijden, wil investeren in het duurzaam inzetbaar houden van je flexmedewerker.

28 mei jl hebben wij samen met DOORZAAM, de wethouder van gemeente Almere en onze COO weer “’feestelijk”” een mailing opgestart om onze hardwerkende flexmedewerker te verrassen.USG People staat voor “Its people that matter”. Fantastisch om hier een belangrijke bijdrage aan te mogen leveren.