Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

NOW 2.0

Zoals onlangs bekend gemaakt, wordt er in NOW 2.0 gesproken over de inspanningsverplichting tot het stimuleren van een ontwikkeladvies en/of scholing voor behoud van werk.

Op het moment dat het werk sterk is verminderd of dreigt te verdwijnen is er mogelijk ruimte voor oriëntatie op een andere loopbaan en/of scholing richting ander werk. DOORZAAM heeft hier reeds twee passende richtingen voor die ingezet kunnen worden.

Het ‘Alles-in-1’ traject voor uitzendkrachten leent zicht bijzonder mooi voor een brede kijk naar werk en duurzame inzetbaarheid van de kandidaat. Dit traject begint met ontwikkeladvies door een aantal gesprekken met een coach en wordt op het gehele gebied van duurzame inzetbaarheid gekeken naar wat de kandidaat nodig heeft om aan het werk te blijven.

Voor die uitzendkracht waarvoor het duidelijk is dat er door middel van een uitgebreid inwerktraject en/of korte scholing direct werk gevonden kan worden leent de ‘Van werk naar werk’ voucher zicht uitermate goed.

Ook wordt er in NOW 2.0 gesproken over een crisispakket ‘NL leert door’ waarover nadere informatie en voorlichting nog volgt omdat dit per 1 juli gaat lopen. Het is wellicht goed te weten dat DOORZAAM is gevraagd om hier input voor te geven en in mee te denken.

Meer informatie over de veranderingen van de NOW per 1 juni kun je vinden op de website van de Rijksoverheid.

Randstad die gebruik maakt van de NOW regeling geeft aan dat ze het belangrijk vinden om de flexwerkers die nu zonder werk zijn gekomen door de coronacrisis te helpen. Natascha van der Laan, manager Randstad vakschool, geeft aan: “Wij nemen persoonlijk contact op met onze flexwerkers en hebben aandacht voor de situatie waarin onze flexwerker zich bevindt. Naast het persoonlijke contact en de aandacht geven wij onze flexwerkers ook inzicht in de veranderde arbeidsmarkt met als doel ze te helpen naar werk in kansrijke sectoren. Het traject "Alles-1-voor uitzendkrachten ' zetten wij hiervoor dan ook veelvuldig voor in. Het is een mooie regeling waar onze flexwerkers dan ook dankbaar gebruik van maken”. 

Zie hieronder een aantal quotes van onze flexwerkers naar aanleiding van onze persoonlijke gesprekken:

"Fijn dat jullie zo meedenken. Ik had vandaag een rotdag maar nu jullie mij deze regeling onder de aandacht hebben gebracht voelt het voor mij als of het kerstmis is".  

"Ik vind het heel goed hoe jullie het regelen en omgaan met deze moeilijke situatie. Ik merk dat jullie begrijpen dat het voor mij als flexwerker ook heel lastig is. Jullie zoeken regelmatig contact en vragen hoe het echt met mij gaat. Daarnaast merk ik dat jullie veel moeite doen om mij te helpen zoeken naar een andere baan".