Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Thuiswerken voor uitzenders

De coronamaatregelen duren nu al weken en hebben een grote impact op ons dagelijks leven. Van de een op de andere dag werk je in plaats van op kantoor vanuit huis.

De een vanaf de zolderkamer, de andere gewoon aan de keukentafel. Wij vroegen een aantal uitzenders hoe hun thuiswerkplek eruit ziet en hoe zij dit  thuiswerken ervaren.

Dit keer aan het woord: Noor Treffers
Directeur | Eigenaar PuurZorg

Hoe ziet jouw (tijdelijke) werkplek er nu uit?
Onze flexibele zorgtalenten, maar ook onze matchmakers op kantoor, werken hard door om alle zorgvragers zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Wij hebben ons kantoor aan de hand van de maatregelen van het RIVM ingericht, zoals voldoende afstand tussen de werkplekken, vaak handen wassen, dagelijks schoonmaken van de werkplekken, geen scholingen in onze trainingszaal en medewerkers reizen niet met OV.
Onze werkdag is dan ook niet veel anders dan normaal. We ontvangen alleen helaas geen zorgtalenten over de vloer voor intakes en gezellige gesprekken en alle trainingen op onze locatie zijn geannuleerd.
We voeren ook geen gesprekken bij PuurZorgvragers alles gaat via beeldbellen of telefoon. We missen het persoonlijke contact.  

Hoe houd je jouw team betrokken of word je betrokken bij het dagelijkse werk?
Op dit moment hebben we extra tijd om zorgtalenten en zorgvragers wat extra aandacht te geven op een andere manier, zoals met een leuke verrassing per post of een onverwacht telefoontje.
Ook onze matchmakers op kantoor hebben wekelijks een één op één gesprek met het management om te peilen hoe het gaat en ook zij zijn verwend met een leuke verrassing!

Wat doen jullie voor uitzendkrachten die nu zonder werk zijn gekomen door de coronacrisis?
De zorgsector staat nooit stil, maar beweegt op dit moment harder dan ooit!
Wij zijn dankbaar dat wij in een sector werken welke op volle toeren door draait, want dat zie ik bij andere ondernemers helaas ook anders.

Wat vind je het mooiste initiatief die je gehoord hebt/ aangegaan bent voor je uitzendkrachten?
We ontplooien mooie creatieve ideeën en samenwerkingen, zoals de ontmoetingscontainer in samenwerking met Van den Noort. In de ontmoetingscontainer kunnen bewoners van onze PuurZorgvragers en hun famillieleden elkaar ontmoeten.

Op deze manier hebben we al heel veel glimlachen op gezichten getoverd!