Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Waarom ons Keurmerk aanvragen?

Doordat er meerdere partijen betrokken zijn bij een BBL-traject voor een uitzendkracht, is goede afstemming essentieel.

Ons Keurmerk voor Leerwerkintermediairs (voor uitzendorganisaties) borgt de kwaliteit van deze trajecten en biedt de zekerheid dat alle vereiste taken aangaande leerwerktrajecten goed geregeld zijn.

Een leerwerkbedrijf is een bedrijf met als een van de doelstellingen het opleiden van mensen door werk aan te bieden in de praktijk en zij spelen steeds vaker een rol op de arbeidsmarkt bij het opleiden van mbo-studenten. Het Keurmerk is van belang in de relatie tussen uitzendorganisatie en het (erkend) inlenend bedrijf, waar de leerling zijn beroepspraktijkvorming volgt.

Het Keurmerk (voor uitzendorganisaties) heeft tot doel om voor scholen, studenten en leerbedrijven inzichtelijk te maken of zij met een goede leerwerkintermediair te maken hebben. Met het Keurmerk borgt DOORZAAM dat uitzendorganisaties die leerling-uitzendkrachten uitzenden en/of opleiden de leerlingbegeleiding kwalitatief goed uitvoeren.

Wij vinden het belangrijk dat de uitzendorganisaties die het Keurmerk leerwerkintermediair voeren:

  • hun interne proces t.a.v. leerwerkinspanningen op orde hebben en houden,
  • de mentorovereenkomst gebruiken,
  • zich expliciet uitspreken over het hanteren van de kwaliteitscriteria,
  • periodiek via een externe audit gecontroleerd worden.

Omdat DOORZAAM financiƫle middelen besteed aan het Mentorschap heeft het Bestuur besloten dat vanaf 1 januari 2021 alle uitzendwerkgevers die mentorvergoeding ontvangen ook over het Keurmerk moeten beschikken. Als door ons erkend leerwerkintermediair krijg je een vermelding in het Keurmerk register op onze site.

Heb je als uitzendorganisatie interesse in het Keurmerk? Stuur dan een email naar info@doorzaam.nl o.v.v. Keurmerk. Wij nemen dan graag contact met je op. Wil je eerst meer weten? Lees dan alle informatie op deze pagina over het Keurmerk.