Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Praktijkverklaring geeft een goede start

Voor mensen die nog nooit een diploma hebben gehaald, is de ‘praktijkverklaring’ een enorme opsteker. En soms een stimulans om tóch verder te leren.

De pilot ‘Praktijkleren op maat met de praktijkverklaring’ wordt met ondersteuning van de Programmaraad en SBB uitgevoerd door samenwerkende gemeenten, bedrijven en -instellingen. Wij coördineren en bekostigen de uitvoering van pilots bij Randstad en USG People, die weer samenwerken met erkende leerwerkleerbedrijven. De uitzendkrachten behalen hun praktijkverklaring gewoon tijdens het werk. Dus zonder naar school te hoeven of examen te doen.

Adriana Stel, directeur van Doorzaam, en Bianca van Sommeren, opleidingsadviseur bij Randstad, waren nog nooit zo enthousiast over een pilot als over deze: de pilot ‘ met eenpraktijkverklaring’. BRON Programmaraad.

Zowel Stel als Van Sommeren zeggen dat ze nog nooit een ‘diploma-uitreiking’ hebben meegemaakt waar mensen zo trots zijn op wat ze hebben bereikt. “De praktijkverklaring is vaak het eerste ‘diploma’ dat deze mensen hebben behaald. Het mooie is dat mensen ineens beseffen: ik kan echt wel wat en misschien kan ik wel meer.

Interesse? Stuur een mail naar info@doorzaam.nl.
Het traject omvat een gemiddelde leerperiode van twaalf weken. De pilot loopt tot en met 2021.

Pilot praktijkleren.