Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Ondanks corona en hoger arbeidsaanbod blijft mismatch op arbeidsmarkt aanwezig

Naar verwachting leidt de coronacrisis spoedig tot een sterke toename in werkloosheid. Omdat de werkgelegenheidsverschillen door aanpassingen op de anderhalvemetereconomie aanzienlijk zijn, kan de mismatch op de arbeidsmarkt hierdoor juist versterkt worden.

Er lijkt grover geschut nodig voor omscholing dan de nu aangekondige maatregelen om de efficiency van de arbeidsmarkt te vergroten. (BRON ABN AMRO)

DOORZAAM stimuleert uitzendkrachten om een leven lang te blijven ontwikkelen en om dat te bereiken en om de uitzendkrachten te bereiken, werken we graag samen. Samen met uitzendorganisaties die de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten ook hoog op de agenda hebben staan.

Heb je verschillende uitzendkrachten die je net niet kunt (her)plaatsen omdat ze bijvoorbeeld dat ene papiertje missen? Denk dan aan onze Diplomaroute.

Het traject Alles-in-1 neemt de duurzame inzetbaarheid van de uitzendkracht onder de loep en kijkt op een integrale manier hoe en waar deze ontwikkelt kan worden. Dit gebeurt door middel van gesprekken met een coach en daarop volgende interventies.

Van werk naar werk vouchers zijn voor uitzendkrachten die door de coronacrisis zonder werk zijn gekomen en de voucher kan ingezet worden voor een cursus, training maar ook voor training on the job, inwerkperiode of on-boarding bij de opdrachtgever of reguliere werkgever.

Voor mensen die nog nooit een diploma hebben gehaald, is de praktijkverklaring’ een enorme opsteker. En soms een stimulans om tóch verder te leren.

Kijk eens op ons aanbod hoe we samen uitzendkrachten verder kunnen helpen. Want “Samen komen we verder” aldus Adriana Stel.