Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Onze diensten nu ook voor werkzoekende uitzendkrachten

Veel mensen verliezen tijdens deze crisis hun baan. Ook uitzendkrachten.

En dat vinden wij reden te meer om diverse regelingen aan te passen zodat ook de werkzoekende uitzendkracht gebruik kan maken van een van onze regelingen en weer aan het werk kan.

De economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus zijn in Nederland voor iedereen voelbaar. Daarom ondersteunt het kabinet (zelfstandig) ondernemers met tijdelijke financiĆ«le regelingen. Een van de regelingen is De Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) en deze heeft als doel om zoveel mogelijk banen en inkomens te beschermen. Wij koppelen graag diverse regelingen aan deze NOW 2.0* 

Onze regelingen zijn vanaf 1 juli tot en met 31 december 2020 ook voor werkzoekende uitzendkrachten beschikbaar! Uitzendkrachten die in week 10 of daarna hun uitzendbaan zijn verloren door de coronamaatregelen, kunnen nu ook gebruik maken van onze regelingen. De Van werk naar werk vouchers waren al beschikbaar voor werkzoekende uitzendkrachten. Wij zijn mede daarom ook erg verheugd om aan te kondigen dat er vanaf 1 juli wederom Van werk naar werk vouchers aangevraagd kunnen worden.
LET OP: Zodra je de Van werk naar werk vouchers op naam hebt gezet via het google formulier heb je twee maanden de tijd om deze te declareren. Daarna vervalt deze automatisch.

Naast de Van werk naar werk vouchers zijn de Scholingsvouchers, Budgetcoaching, Eerste hulp bij geldzorgen en het traject Alles-in-1 nu ook beschikbaar voor werkzoekende uitzendkrachten. Let op: dit geldt voor uitzendkrachten die vanaf week 10 of later door de coronamaatregelen hun uitzendbaan zijn verloren.

LET OP: wanneer het laatste werk van de kandiaat geen uitzendbaan was, kan je de kandidaat niet als werkloze uitzendkracht aanmelden! Het laatste werk moet echt een uitzendbaan zijn geweest.

Het traject Alles-in-1 loopt het hele jaar door. In september geven wij weer een nieuwe ronde Scholingsvouchers uit. Houd onze social media en website goed in de gaten!

Welke werkzoekende uitzendkracht krijg jij weer aan het werk?

(*op de site van de Rijksoverheid vind je meer informatie over de NOW 2.0)