Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Kans op werk begint met aandacht, waarna elke stap telt

Onlangs interviewde Flexnieuws Chantal Huinder, manager Duurzame Inzetbaarheid, over de coronamaatregelen, diverse regelingen en de 1,02% loonsom besteden aan DI.

Ben ik op langere termijn nog wel inzetbaar? Een van de vragen die door de corona crisis opeens echt een issue is geworden. Duurzame inzetbaarheid is nu geen trendy of vaag begrip meer, maar werkelijkheid.

Chantal Huinder, manager Duurzame Inzetbaarheid van DOORZAAM, vertelt over de nieuw in het leven geroepen Van werk naar werk vouchers. De vouchers zijn voor uitzendkrachten die door de coronacrisis zonder werk zijn gekomen en ingezet kunnen worden voor een cursus, training maar ook voor training on the job, inwerkperiode of on-boarding bij de opdrachtgever of reguliere werkgever. Waarbij een baan het uitgangspunt is.

Er is ook meer interesse in de andere diensten van DOORZAAM, zoals bijvoorbeeld het traject Alles-in-1 voor uitzendkrachten. En dit traject bleef tijdens de crisis gelukkig wel doorlopen. Uitzenders zien dat hun uitzendkrachten dit juist nu wel goed kunnen gebruiken. In overleg melden zij hun uitzendkrachten hiervoor aan.

Meer informatie over de 1,02% loonsom besteden aan DI lees je in dit artikel en in het Flexnieuws artikel zelf.

(BRON Flexnieuws)