Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Week van de Werkstress 2020

Van 16 tot en met 20 november 2020 organiseert OVAL de Week van de Werkstress. Blijf in balans!

Doel is om werkenden en werkgevers bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheden om een gebalanceerd leven te leiden waarin werkstress niet tegen, maar juist voor hen gaat werken.

Het zijn bijzondere tijden. De werkloosheid stijgt. De onzekerheid neemt toe. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out. Alles draait om balans. Heb jij grip op de situatie? Of is het de hoogste tijd voor een harde reset om weer de balans te vinden?

In de komende editie van de Week van de Werkstress krijg je tools die je helpen de balans te vinden en te behouden. En hoe je anderen daarbij kunt helpen. Zo sta je stevig, wat er ook komen gaat. 

Meer informatie en de vijf subthema’s vind je op deze pagina van OVAL.

Ook uitzendkrachten worstelen met die vragen. Wil jij dat jouw uitzendkrachten minder stress en meer energie krijgen en gun jij jouw opdrachtgevers energieke medewerkers?

Kijk  dan eens of onze pilot Minder stress meer energie wat voor je uitzendkracht kan betekenen! Deze pilot is voor uitzendkrachten die wel wat begeleiding kunnen gebruiken. Deze training volgt de uitzendkracht samen met een persoonlijke coach van Lesstress. Wekelijks is er een videogesprek over de voortgang van de training, worden de resultaten besproken en vragen beantwoord. Er wordt gebruik gemaakt van een app voor het doen van de dagelijkse stressmeting. Per dag kost het een uitzendkracht ongeveer 15 minuten om het programma te volgen.

Je kunt ook aan de slag binnen je organisatie en met opdrachtgevers om een start te maken met duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten. De Koerskaart ‘Duurzaam in Flex’ helpt je hierbij. De Koerskaart fungeert als externe deskundige en procesbegeleider in één. Het werkt eenvoudig en zorgt voor een gestructureerde aanpak en concrete afspraken. Er is geen voorbereiding nodig: zorg dat er één of twee vertegenwoordigers aan tafel zitten van zowel de uitzendorganisatie als het inlenende bedrijf.