Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Ben jij al op weg naar gezond en veilig werken?

Als ondernemer weet je hoe waardevol je medewerkers zijn voor het succes van je bedrijf. Maar, wist je ook dat je wettelijk verplicht bent om een arbobeleid te hebben en dat een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) hiervoor de basis is?

Ieder bedrijf met medewerkers hoort een arbobeleid te hebben. Een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is hiervoor de basis. Deze verplichting is vastgelegd in de Arbowet.

  • Weet wat een RI&E jou oplevert
  • Ontdek welke routes naar RI&E mogelijk zijn
  • Krijg tips om slim van start te gaan met de route die jij kiest

Route naar RI&E is een online applicatie die je op weg helpt naar een RI&E van jouw bedrijf, op de manier die jij zelf kiest. Route naar RI&E is een initiatief van het Steunpunt RI&E. Steunpunt RI&E bestaat uit FNV, MKB Nederland, CNV, VCP, Uneto-VNI, VOB, TNO en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) vormt de basis van het arbobeleid. Krijg tips om slim van start te gaan.

Het Steunpunt RI&E is een werkgroep en bestaat uit een vertegenwoordiging van werknemers en werkgevers: FNV, MKB Nederland, CNV, VCP, Uneto-VNI en VOB. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is waarnemend lid en TNO voert het secretariaat.

Het steunpunt RI&E stimuleert het ontwikkelen en toepassen van branche RI&E-instrumenten en het vergroten van de bekendheid van die instrumenten.