Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Belangrijke stap gezet naar betere aanpak van schulden

Tientallen gemeenten en organisaties bekrachtigden in oktober het pact 'Op weg naar een schuldenzorgvrij Nederland'.

Ze spreken er mee af dezelfde, succesvolle schuldenaanpakken te gebruiken. Hierdoor kunnen mensen hun schulden sneller afbetalen en kunnen gemeenten meer mensen met schulden helpen.

SchuldenlabNL staat aan de basis van het Schuldenpact. Dit landelijk samenwerkingsverband van publieke en private partners heeft tot doel om succesvolle, lokale schuldenaanpakken uit te breiden over het hele land. In de afgelopen periode werkte SchuldenlabNL samen met wethouders, vertegenwoordigers van overheidsorganisaties, de bankensector, woningcorporaties, verzekeraars en energieleveranciers aan de invoering en verdere opschaling van vijf schuldhulpmethoden.

Staatssecretaris Van ’t Wout, binnen het kabinet coördinerend bewindspersoon voor de Brede Schuldenaanpak, pleitte er tijdens de bijeenkomst voor dat meer gemeenten zich aan zullen sluiten bij dit initiatief: Juist nu met de coronacrisis hebben we de samenwerking tussen alle partijen keihard nodig om de schuldenproblematiek terug te dringen.

Koningin Maxima benadrukte tijdens de bijeenkomst het belang van het doorbreken van de taboe rondom schulden: ‘Bijna 70 procent van de huishoudens met risicovolle schulden blijft te lang onzichtbaar. Hoe eerder mensen om hulp durven vragen, hoe groter de kans dat hun schulden controleerbaar blijven en hoe meer ze grip houden op hun situatie.’

Voordat je de schulden kunt aanpakken, moet je natuurlijk eerst weten hoe de financiële gezondheid van je uitzendkracht is. En als er sprake is van schulden of komende schulden, hoe pak je dat dan aan? Welke hulp kunnen uitzendkrachten krijgen? We hebben op dit moment twee diensten die de financiële gezondheid van je uitzendkracht inzichtelijk maken.

Budgetcoaching en Eerste hulp bij geldzorgen. Wat doe je wanneer je uitzendkracht stress ervaart om financiën? Welke dienst is nu het beste voor jouw uitzendkracht?

Heeft je uitzendkracht nog geen schulden maar merk je dat je uitzendkracht wel stress ervaart en zorgen heeft over financiën? Dan is onze pilot Eerste hulp bij geldzorgen wellicht iets voor jouw uitzendkracht. En het gaat volledig buiten je organisatie om, je uitzendkracht kan het zelf aanvragen. Het kost je dus geen exta tijd en is volledig anoniem voor je uitzendkracht!

Is er sprake van (dreigende) schulden bij je uitzendkracht? Meld je uitzendkracht dan aan voor budgetcoaching.

Hieronder in de tabel de verschillen tussen de twee diensten.