Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Uitzendkracht aan het woord: Roger Kempers

Dit jaar deden al ruim 2000 uitzendkrachten mee aan het traject Alles-in-1. Tijd om een aantal uitzendkrachten aan het woord te laten wat het voor hen betekent om aan dit traject deel te nemen en wat het ze gebracht heeft.

Dit keer aan het woord:
Roger Kempers, 45 jaar.
Procesoperator, aluminium recycling fabriek.
Zijn doel is om uiteindelijk zelf gieter te worden en is bezig met de opleiding om dit te bereiken.

Roger is werkzaam als assistent in de gietput en volgt daarnaast de opleiding om aan de slag te gaan als gieter met een vast contract. Hij werkt in ploegendienst en vindt deze manier van werken echt prettig. Eerder had hij een kantoorfunctie met vaste tijden en vaste dagen en dit beviel hem totaal niet. Roger is nu om de zoveel dagen ook vier dagen achter elkaar vrij en dat vindt hij ideaal.

In het bedrijf waar Roger werkt, werken alleen maar (stoere) mannen, die “beslist geen mietjes zijn”. Hij heeft gezellige collega’s en luncht vaak samen met een aantal van hen in de kantine (vanwege corona mogen daar nu maar 4 mensen tegelijk zijn). Hij merkte door zijn baan als assistent gieter dat hij wat minder fit geworden was met de jaren. En dat zit hem niet zo lekker.

De uitzendorganisatie voor wie Roger werkt informeerde hem over het traject Alles-in-1. Dit kwam als geroepen. Hij gaf meteen zijn interesse aan en in april ging hij van start.  

Na een aantal gesprekken met de coach kwam naar voren dat doordat Roger zich minder fit voelt hij zich ook minder goed in zijn vel voelt zitten. Dat dit naar boven kwam, is mede dankzij de coach. Roger geeft aan dat hij die gesprekken erg waardeert en dat hij zich gehoord voelt door deze coach, zij stelde hem op zijn gemak en nam alle tijd voor hem. Hij is erg blij met dit traject want er wordt niet alleen gekeken naar wat voor opleidingen je kunt volgen maar naar je gehele welzijn. Onder de persoonlijke begeleiding van de coach wordt onderzocht wat de uitdagingen zijn met betrekking tot de duurzame inzetbaarheid voor nu en de toekomst. En dit gaat verder dan alleen opleiden.

In april is hij gestart met zijn interventie: een jaarabonnement op Personal training bij Hoyers Gym. Door de corona-maatregelen kon hij dit pas in mei weer oppakken maar hij gaat er volledig voor. Hij is inmiddels ook al 7 kilo afgevallen en nog belangrijker, hij voelt zich er ook al stukken fitter door. Hij volgt onder andere kickbokslessen, circuittraining en wordt daarnaast ook op mentaal vlak gecoacht.

Zijn doel om zich beter te gaan voelen is nu al gelukt. Dus reden te meer om door te gaan. Hij zit beter in zijn vel en voelt zich fitter en daardoor kan hij fysiek nog meer aan. En dat soort resultaten horen we graag.

Wij wensen Roger heel veel succes met zijn traject en verdere loopbaan! Mooi om te zien wat voor effect de integrale aanpak heeft!

Lees hier het interview met Joost Keijzers.

Lees hier het interview met Jeffery van Sark.

Lees hier het interview met Nicole Groenewegen