Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Uitzendkracht aan het woord: Joost Keijzers

Dit jaar deden al ruim 2000 uitzendkrachten mee aan het traject Alles-in-1. Tijd om een aantal uitzendkrachten aan het woord te laten wat het voor hen betekent om aan dit traject deel te nemen en wat het ze gebracht heeft

Dit keer aan het woord:
Joost Keijzers, 40 jaar.

Service medewerker financiële dienstverlening.

Joost heeft 15 jaar bij de politie gewerkt (zijn laatste functie was op de afdeling terrorisme). Omdat deze functie teveel spanning voor zijn gezin mee bracht, besloten hij en zijn vrouw om het roer om te gooien. Samen met hun drie kinderen verhuisden ze van Brabant naar Zuid-Limburg. Zijn toenmalige werkgever gaf hem bijzonder verlof zodat Joost zich kon oriënteren op de arbeidsmarkt. Hij kwam erachter dat al zijn interne opleidingen bij de politie hem niet veel verder brachten. Hij ging aan de slag via een uitzendorganisatie en werkt 4 dagen in de week als service-medewerker bij een specialist in hypotheken.

In verband met de corona-maatregelen werkt hij nu vanuit huis. Dagelijks pleegt hij zo’n 40 telefoontjes met klanten. Door het werken vanuit huis en het kortere contact met klanten, merkt hij dat hij graag meer verbinding maakt met mensen en graag ook meer buiten is.

Toen Joost via de uitzendorganisatie over het traject Alles-in-1 hoorde, reageerde hij meteen. Er werd hem gevraagd om een motivatie te schrijven waarin je aangeeft waarom je dit traject geschikt vind. Na het schrijven van deze motivatie werd Joost door een coach gebeld. Er volgde een telefonisch gesprek waarin de vragen “wat wil je”, “welke kant wil je op”, “waar liggen je interesses” centraal stonden.

Joost gaf aan dat hij een opleiding tot makelaar zou willen gaan volgen. In het verleden kochten hij en zijn vrouw een huis, knapten het huis op en verkochten het dan weer. Vastgoed heeft hem altijd getriggerd en daar wil hij nu graag zijn beroep van maken.  Hij wil op pad gaan, in contact met mensen zijn en daar de tijd voor kunnen nemen.

Sinds drie weken volgt Joost via de LOI een opleiding tot assistent makelaar wonen. Een perfecte combinatie van contact met mensen in combinatie met advies en buiten zijn.

Wij wensen Joost heel veel succes met zijn traject en verdere loopbaan! Mooi om te zien wat voor effect de integrale aanpak heeft!

Lees hier het interview met Roger Kempers

Lees hier het intervie met Jeffrey van Sark

Lees hier het interview met Nicole Groenewegen