Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Uitzendkracht aan het woord: Nicole Groenewegen

Dit jaar deden al ruim 2000 uitzendkrachten mee aan het traject Alles-in-1. Tijd om een aantal uitzendkrachten aan het woord te laten wat het voor hen betekent om aan dit traject deel te nemen en wat het ze gebracht heeft.

Dit keer aan het woord, Nicole Groenewegen, 50 jaar
Thuiszorgmedewerken en interieurverzorger

Nicole heeft op dit moment twee banen en werkt ongeveer 25 uur per week. Ze is zowel thuiszorgmedewerker als interieurverzorger. Overdag werkt Nicole bij de mensen thuis als thuiszorgmedewerker en in de avond uren zorgt ze er voor dat de verschillende locaties er spik en span uitzien voor de volgende werkdag.

Als thuiszorgmedewerker neemt Nicole de zwaardere taken van mensen uit handen. Daarnaast helpt ze hen ook met hun eigen zelfredzaamheid door ze te ondersteunen met bijvoorbeeld de administratie en uitleg te geven over hoe te werken op de computer.

Nicole biedt een luisterend oor voor haar patiënten en neemt daar ook alle tijd voor wanneer ze bij de mensen thuis is. Ze bepaalt zelf haar begin- en eindtijden en kan hierdoor ook echt alle tijd aan de mensen geven wanneer ze dat nodig hebben. Ze vindt het fijn om mensen te kunnen helpen, een sociale functie past goed bij haar. Echt iets betekenen voor mensen, daar wordt ze blij van.

Nicole heeft graag de touwtjes in handen, ondersteund graag collega’s en is een echte regelaar. Omdat ze in een team werkt waarin ze zelf veel moeten regelen, geeft dit ze ook veel vrijheid. Dus een goede match. Het werken in de zorg past bij haar, maar ze vindt het ook zwaar worden. Nicole is een actief persoon, wil zichzelf blijven ontwikkelen en kan niet te lang stil blijven staan.

Dus toen uitzendorganisatie Olympia Nicole belde om haar te informeren over het traject Alles-in-1 voor uitzendkrachten had ze daar wel oren naar.

Nicole is vroeger o.a. directie secretaresse geweest, maar na 2002 heeft ze haar kennis niet meer bijgespijkerd. Door de gesprekken met de coach kwam ze erachter dat ze zich toch hierin graag wil verder ontwikkelen. En nu hoopt ze door de opleiding ‘Administratief medewerker’ te volgen, dat ze in de toekomst een baan als management assistent vindt.

Lees hier het interview met Joost Keijzers.

Lees hier het interview met Jeffery van Sark.

Lees hier het interview met Roger Kempers.