Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Eén op de drie Nederlanders heeft door coronacrisis spijt van te kleine spaarpot

Ruim een derde (35%) van de Nederlanders heeft, met de kennis van nu, (enige) spijt dat het de afgelopen jaren niet meer geld achter de hand heeft gehouden om op terug te vallen bij onverwachte gebeurtenissen.

Het aantal Nederlanders dat het belangrijk vindt om financieel goede voornemens te hebben, ligt dit jaar met 65% hoger dan twee jaar geleden, toen 55% van de Nederlanders dit belangrijk vond. Ook leggen meer mensen geld opzij (83%) dan vorig jaar (78%). Toch heeft nog steeds een substantieel deel van de Nederlanders niet genoeg gespaard om 2.000 euro op te kunnen brengen als ze volgende maand te maken zouden krijgen met onverwachte kosten. Dit zijn enkele conclusies uit een enquete onder 1.018 Nederlanders in opdracht van platform Wijzer in geldzaken.

Kwetsbare werkenden zoals jongeren, flexwerkers en zelfstandigen ervaren vaker een terugval dan mensen in loondienst. Men heeft vaak niet voldoende geld achter de hand om twee maanden zonder inkomen te kunnen. En juist deze groep hebben een financiële buffer het hardst nodig.

Werkzame uitzendkrachten (in Fase A/1-2 of Fase B/3) kunnen zich (laten) aanmelden voor een van onderstaande diensten van DOORZAAM:

Budgetcoaching:
Wij stellen een individueel traject beschikbaar waar een uitzendkracht hulp kan inschakelen op het gebied van budgetcoaching. Deze persoonlijke hulp begint standaard met het in kaart brengen van de financiële situatie. Nadat de situatie goed in kaart is gebracht, wordt door de budgetcoach een voorstel op maat gedaan voor een eventueel vervolg.

Eerste hulp bij geldzorgen:
Uitzendkracht kan zich zelfstandig aanmelden, dus zonder tussenkomst van de uitzendpartij. Je ontvangt jouw eigen coach. Die neemt contact met je op om je zorgen te bespreken en kan je helpen om te gaan met je geldzaken.

Tijd om uitzendkrachten met financiële uitdagingen nu pro-actief te benaderen met hulp om te voorkomen dat er nog meer betalingsachterstanden ontstaan.