Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Budgetcoaching uitzendkrachten werpt vruchten af

Kwetsbare werkenden zoals jongeren, flexwerkers en zelfstandigen ervaren vaker een terugval dan mensen in loondienst. Men heeft vaak niet voldoende geld achter de hand om twee maanden zonder inkomen te kunnen.

Het feit dat mensen per week betaald worden blijft voor veel uitzendkrachten lastig. In het maken van betalingsregelingen met schuldeisers is dit een uitdaging, omdat het veel vraagt van de planningsvaardigheden van een uitzendkracht. Het maakt tevens dat het een uitdaging is om toeslagen zo aan te vragen dat deze kloppend zijn.

Tijd om mensen met financiële uitdagingen nu pro-actief te benaderen met hulp om te voorkomen dat er nog meer betalingsachterstanden ontstaan. En dat kan met Budgetcoaching.

In 2020 deden 51 uitzendkrachten hieraan mee. De redenen voor aanmelding liepen uiteen van hulp bij budgetteren tot loonbeslag tot het niet goed lopen van schuldregeling.

Na budgetcoaching voelen deelnemers zich beter over hun financiële situatie en dit uit zich ook in de invloed die het heeft op de privé- als werksituatie.

Al met al loont het om je uitzendkracht met financiële uitdaging aan te melden voor dit traject.

Enkele quotes van deelnemers:

  • “Niet de kop in het zand steken, maar aanpakken.”
  • “Super blij dat ik het nu begrijp.”
  • “Ik heb nu op meerdere plekken waaronder mijn werk waar ik structuur heb aan kunnen brengen middels mappen, maar ook werkzaamheden in stappen gesplitst ipv het geheel als teveel te beschouwen. Gewoon aanpakken wat gedaan moet worden! Verder een betaal en boodschappen rekening apart. En een vaste dag van bijhouden administratie en post.”

Een van die mogelijkheden is om je uitzendkracht nu aan te melden voor Budgetcoaching. Dat kan via jou door middel van een aanmeldformulier of de uitzendkracht kan zelf een email sturen naar info@doorzaam.nl. Dus zonder tussenkomst van een uitzendorganisatie of contactpersoon. Want soms is om hulp vragen al lastig genoeg.