Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Ziek worden van de stress?

Ons brein heeft een gezonde dosis stress nodig om goed te presteren. Veel verschillende situaties kunnen stress veroorzaken. Een hoge werkdruk is een vrij bekend voorbeeld, maar ook piekeren, ziekte of de balans werk/privé kan voor veel stress zorgen.

Je kunt er niet alleen ziek van worden, stress kan levensbedreigend zijn. Op een andere manier gaan werken blijkt de enige oplossing. Waarom reageert ons lichaam zo fel, en hoe ontdek je de ziekmaker in je manier van werken?

Over duurzame inzetbaarheid publiceerde onlangs een artikel met 3 stappen om stress af te bouwen.

1} Zoek naar de oorzaak.

2} Verzacht de pijn.

3} Verander je leven.

Wanneer de stress veroorzaakt wordt door je baan, en je word er echt ernstig ziek van, dan is ander werk vinden de enige duurzame oplossing. Mensen vinden in zo’n situatie vaak dat ze geen andere keuze hebben. Beter is om eerst iets te veranderen aan het werk waardoor het (veel) beter te verdragen valt.  

Draagkracht vergroten om burn-out te voorkomen.
De automatische reflex bij stress is om je draaglast te verlagen: vooral minder gaan doen. Dat lijkt op korte termijn te helpen, maar is op lange termijn helemaal niet handig. Maak je er een gewoonte van om je draaglast te verlagen in plaats van je draagkracht te vergroten, dan komt onvermijdelijk het moment dat je niets meer kunt dragen. En daar is dan de burn-out. Het is dus belangrijk je draagkracht te vergroten!

Hoe kun jij zorgen dat jouw uitzendkrachten met plezier en energie aan het werk zijn bij opdrachtgevers?
Wij bieden hiervoor een 6-weekse training van Lesstress: Minder stress, meer energie.

Deze training volgt de uitzendkracht samen met een persoonlijke coach van Lesstress. Wekelijks is er een videogesprek over de voortgang van de training, worden de resultaten besproken en vragen beantwoord. Er wordt gebruik gemaakt van een app voor het doen van de dagelijkse stressmeting. Dagelijkse opdrachten zorgen voor een actieve deelname aan het programma. Per dag kost het een uitzendkracht ongeveer 15 minuten om het programma te volgen. 

Wil jij ook dat jouw uitzendkrachten (weer) met plezier en energie aan het werk zijn? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie en de voorwaaden of meld je meteen aan. Stuur dan een email naar info@doorzaam.nl