Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Corona-proof de toekomst in. De RI&E – precies wat je nodig hebt

Is je bedrijf (of van de opdrachtgever) voorbereid op een wereld waarin virussen, zoals corona, een serieus risico vormen voor bedrijfscontinuïteit? Weten waar de risico’s precies zitten?

Om de maatregelen goed af te stemmen – en ook niet meer maatregelen op te leggen dan noodzakelijk – is er goed zicht nodig op de risico’s. Hiervoor is de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) een goed hulpmiddel. Via de RI&E, die overigens vanuit de Arbowet verplicht is voor ieder bedrijf met personeel, loop je op een gestructureerde manier alle risico’s op het gebied van gezond en veilig werken na, waaronder risico’s op virussen. Denk aan een inventarisatie van welke soorten contacten er zijn, welke oppervlakten regelmatig worden aangeraakt een uiteraard ook hygiëne.

In veel van deze sectorspecifieke RI&E’s is inmiddels een speciale module voor Corona (en andere virussen) opgenomen. Ook maatregelen die kunnen worden getroffen staan daarin.

Maak gebruik van de acties tijdens de Week van de RI&E

Aan de slag met de RI&E? Maak dan gebruik van de vele acties en activiteiten die tijdens de Week van de RI&E (21-25 juni) worden georganiseerd. Bedrijven, brancheorganisaties, arbodiensten en adviseurs kunnen ondersteunen: van gratis helpdesks tot het compleet uitvoeren van de RI&E en speciale ondersteuning bij de corona-module.