Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

De enige zekerheid is onzekerheid

Column Chantal Huinder
De enige zekerheid is onzekerheid... Dat is hoe ik het in elk geval zie tegenwoordig. En dat accepteren, geeft, hoe gek het ook is, een zekere mate van rust. Het kunnen meebewegen op die onzekerheid, met de continue veranderingen, dat is dé benodigde 'skill' van 2022, en de jaren daaropvolgend. Daar ben ik van overtuigd.

Ik zet bewust 'skill' tussen aanhalingstekens want ik vraag me af of het daadwerkelijk een 'skill' is. Het omvat mijn inziens namelijk veel meer. Allereerst, ben je gezond genoeg? Zowel psychisch (hoe ga je om met stress?), fysiek en financieel? Ten tweede, heb je de vaardigheden in huis of kun je die leren?  Met andere woorden: ben je al bezig met een leven lang ontwikkelen? En ontvang je daarvoor de benodigde ondersteuning?

Voor die benodigde ondersteuning zet Doorzaam zich hard in.

Wij hebben zo’n 7000 uitzendkrachten met een Scholingsvoucher meer eigen regie gegeven. Dit budget is vaak een eerste aanzet, of nieuwe aanzet, tot leren en om leren weer leuk te maken. Een uitzendkracht liet ons weten: “Ik dank u voor wat u voor mij heeft gedaan en uw genereuze steun in 2021!” Dit bericht is voor ons echt een cadeautje.

Ruim 1000 uitzendkrachten hebben het Alles-in-1 traject gevolgd. Sommige kandidaten hadden genoeg aan de coaching, de meesten hebben na de coaching stappen gezet door middel van een opleiding en anderen volgden stappen voor hun gezondheid om duurzaam aan de slag te blijven.

Ook op het gebied van gezondheid hebben wij meer dan 100 kandidaten weten te bereiken. Zij volgden ons traject 'Minder stress, meer energie' via Lesstress waar na een jaar nog steeds verbeteringen optreden! Over langdurige wendbaarheid gesproken. Of ze doorliepen een preventief medisch onderzoek, waardoor inzichten werden gegeven aan de deelnemers die soms zelfs levensbedreigend waren. En een groot deel doorliep een Budgetcoaching traject met meer wendbaarheid en minder stress als gevolg.

We hebben tevens een begin gemaakt met het toeleiden van uitzendkrachten naar een kansberoep door het Persoonlijk kansberoepbudget. Zo zijn er o.a. al veel , hoveniers, helpende (plus) en operators op de arbeidsmarkt bijgekomen.  

Al deze mooie diensten, en meer, zitten ook in 2022 in ons aanbod (vernieuwde pagina)! Wij zetten ons in om ook dit jaar minstens zoveel uitzendkrachten te bereiken. Uiteraard met jullie inzet.

Laten we met z'n allen (mee)bewegen om ervoor te zorgen dat onze uitzendkrachten kunnen meebewegen op dat wat gaat komen. In 2022 en hopelijk vele jaren daarna!

Chantal Huinder, Femke Kooijman, Jessica Brandwijk, Lysette Klein Meulekamp en Tamara Burgering - Van der Wulp schrijven met regelmaat over hun ervaringen. Deze vind je terug op de pagina Columns en blogs.