Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Het Nederlands Taalbudget

Wist je dat ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland de taal onvoldoende beheersen om goed en veilig te kunnen werken? En daar zit nog niet de groep van arbeidsmigranten en statushouders bij. Daarom hebben wij eerder dit jaar het Nederlands Taalbudget geintroduceerd. En wat een succes. Dus dat vraagt om een nieuwe ronde. 

Voor laaggeletterden, veel arbeidsmigranten, statushouders en uitzendkrachten met een Nederlandse taalbarrière is een opleiding Nederlands nodig om breder en duurzaam inzetbaar te zijn. Hiervoor kun je het Nederlands Taalbudget inzetten. Van 3 oktober (09:00u) tot en met 14 oktober start de nieuwe aanvraagronde en kun je deze aanvragen in onze Vergoedingenportal

Een goede beheersing van de Nederlandse taal is voor iedereen belangrijk om de basis veiligheidsregels te kunnen lezen én begrijpen. Uiteraard is de Nederlandse taal ook enorm belangrijk om goed en veilig je werk te kunnen doen. Daarom hebben wij eerder dit jaar het Nederlands Taalbudget geintroduceerd. 

Het is een groot succes gebleken en we hebben gekeken of we nog een nieuwe ronde kunnen uitgeven. En dat kan! Dus pak je kans nu.

Wel hebben we gemerkt dat tijdens de eerste ronde aanvragen, het budget niet altijd in zijn geheel werd benut. En dat is natuurlijk zonde. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk van de beschikbare €1500 ingezet wordt. Weet dat het ook mogelijk is om meerdere trainingen per budget in te zetten, zoals bijvoorbeeld en beginnerscursus en daarop aansluitend een cursus voor gevorderden of een verdiepingscursus.