Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Kick off Praktijkverklaring

Je kent ze vast wel: uitzendkrachten waar veel meer in zit dan ze zelf denken. Maar hoe laat je dat hen ook inzien? Hoe geef je de uitzendkracht nou inzicht in en erkenning van wat ze zelf allemaal al wél kunnen? En hoe krijg je dit ook inzichtelijk voor de opdrachtgever?

Omdat voor sommige uitzendkrachten het behalen van een diploma of certificaat net een brug te ver is, biedt de Praktijkverklaring dan uitkomst! Dus zonder examen of naar de schoolbanken gaan toch dat papiertje halen.

De Praktijkverklaring is een verklaring dat iemand werkzaamheden beheerst in de praktijk gelinkt aan de werkprocessen binnen het mbo-kwalificatiedossier, die beheerd worden door het Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

nlangs zijn maar liefst 9 uitzendkrachten van Regionaal Sorteercentrum Schiphol begonnen met de praktijkleerroute Logistiek niveau 2. Zij ontvangen een praktijkverklaring door werkprocessen in de praktijk te leren. Dit is een laagdrempelige manier om medewerkers te motiveren, gewoon op de werkvloer!

Deze 9 uitzendkrachten kunnen deze Praktijkverklaring halen door onze samenwerking met YourSelect/ Flexpedia, Meerlanden en ROC Rivor.

Weer een ontzettend mooi voorbeeld hoe je door met samen te werken het beste voor een uitzendkracht kunt bieden.

Heb je een opdrachtgever die erkend leerbedrijf is en die met jullie aan de Praktijkverklaring wil starten? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.