Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Spanningen bij de aftrap Leerlijnen

Blog Jessica Brandwijk
Misschien herken je het wel: die gezonde spanning voorafgaand aan de aftrap van iets nieuws. Niets mis mee. Ondanks dat ik overtuigd ben van de inhoud en opzet van de leerlijnen was ik toch een beetje gespannen voorafgaande de aftrap.

Klopt de samenstelling van de groep wel? Komt er interactie? Sluit het trainingsmateriaal aan? Allemaal vragen die door mijn hoofd spelen op mijn weg naar Amersfoort naar de kick-off van onze leerlijn Duurzame Inzetbaarheid (DI) ambassadeur.

Gelukkig waren deze zorgen ongegrond. De aftrap van de leerlijnen was namelijk een succes. Er is op deze eerste dag al veel gedeeld en geleerd. Ik kan niet wachten om te zien hoe de deelnemers zich gaan ontwikkelen en gaan groeien in hun rol als DI-Ambassadeur of DI-Specialist.

Want zoals je ongetwijfeld al voorbij hebt zien komen, hebben wij 2 nieuwe leerlijnen ontwikkeld:

  • DI-Ambassadeur
  • DI-Specialist

In 2023 starten er meerdere groepen en deelname aan de leerlijnen is gratis! Check onze kalender hier.

Visie- en boostsessies
Misschien staat het onderwerp duurzame inzetbaarheid in jouw organisatie nog niet prominent genoeg op de agenda? Of zijn jullie er al wel mee bezig maar staat het nog in de kinderschoenen? Dan is het goed te weten dat wij Visie- en Boostsessies kunnen organiseren.

Bij een Visiesessie komen mensen uit jouw organisatie samen uit verschillende lagen met verschillende functies. Een directielid/sr. Manager, een vestigingsmanager, HR adviseur, DI specialist of ambassadeur b.v. Wellicht hebben deze functies een andere naam bij jullie, maar je snapt wat ik bedoel. Onder leiding van een onafhankelijke gesprekleider gaan jullie samen het onderwerp DI onder de loep nemen. Hoe gaat het nu en waar zouden we naartoe willen. Dat is in het heel kort wat er tijdens deze sessie wordt vastgelegd.

Bij een Boostsessie is de visie omtrent DI al bekend maar wordt nog niet echt gedragen. Dan kom je ook bij elkaar met een aantal voor dit onderwerp belangrijke stakeholders en ook hier is een onafhankelijke gespreksleider bij. In de Boostsessie wordt de bottleneck bloot gelegd en wordt er een oplossing gezocht. Er wordt echt weer even een boost gegeven aan het DI beleid.

Ik vond het erg mooi om te zien dat er tijdens deze sessie een grote diversiteit wat betreft functies in de groep aanwezig was. En ik vond het erg inspirerend om te horen en ervaren wat ze allemaal van DI vinden. Waarom ze het bijvoorbeeld nog niet in de organisatie uitgerold hebben. Wat ze daarin tegen houdt. Door het gesprek met elkaar aan te gaan, kom je net verder dan ‘we hebben hier nog geen tijd voor’. Verrassend genoeg waren de deelnemers allemaal positiever over het onderwerp dan dat ze voorafgaande zelf bedacht hadden.

Mooi om te zien dat we eigenlijk allemaal hetzelfde willen. Het beste voor je uitzendkracht en opdrachtgever.

Chantal Huinder, Femke Kooijman, Jessica Brandwijk, Lysette Klein Meulekamp en Tamara Burgering - Van der Wulp schrijven met regelmaat over hun ervaringen. Deze vind je terug op de pagina Columns en blogs.