Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Van uitstel komt afstel: hoe verhuisstress mij aan het denken zet over stress bij uitzendkrachten

Blog Jessica Brandwijk
In haar vorige blog schreef mijn collega Tamara over hoe deadlines haar helpen om dingen voor elkaar te krijgen. Dat is zeker herkenbaar voor mij. Ik werk ook vaak beter onder druk. Maar soms gaat het te ver.

Zoals toen ik in november een huis kocht en de opleverdatum eind april is. De hele winter heb ik de verhuiswerkzaamheden die nodig zijn diep weggestopt in mijn geheugen. Maar nu de deadline dichterbij komt, kan ik het niet langer uitstellen. De balans slaat door naar stress: verhuisstress!

Van uitstel komt afstel: wandelen als stressregulator
Wat doe ik om met deze stress om te gaan? Ik maak to-do-lijstjes, verzamel hulptroepen en ga wandelen. Ja, wandelen! Voor mij is wandelen een geweldige manier om stress te reguleren. Even naar buiten, frisse lucht, mijn hoofd leegmaken en daardoor ruimte krijgen in mijn hoofd. En door die ruimte komen oplossingen voor problemen vanzelf in me op. Dit betekent voor mij dat ik weer met frisse moed de schuur kan leegruimen.

Stress bij uitzendkrachten
Maar wat als de stresssituatie langer duurt? Uitzendkrachten hebben ook te maken met stress, net als iedereen. Hoe gaan zij om met stress als het langer duurt? Stress is niet alleen vervelend, maar het kan ook leiden tot een burn-out en veel energie kosten. Daarom is het belangrijk om er iets aan te doen!

Minder Stress Meer Energie: het online traject van Doorzaam
Gelukkig hebben wij bij Doorzaam een traject dat hierbij kan helpen: Minder Stress Meer Energie. Dit is een online traject van 6 weken waarbij uitzendkrachten worden geholpen om met stress om te gaan. Elke week is er een videogesprek over de voortgang van de training, worden de resultaten besproken en vragen beantwoord. Er wordt gebruik gemaakt van een app voor het doen van de dagelijkse stressmeting en dagelijkse opdrachten zorgen voor een actieve deelname aan het programma. Het programma kost slechts 15 minuten per dag en zorgt bewezen voor meer energie en minder stress.

Elke wandeltocht begint met een eerste stap
Wandelen is een geweldige manier om stress te verminderen, maar als dat niet genoeg is, kan Minder Stress Meer Energie helpen om beter om te gaan met stress.

Ik hoop dat mijn ­­­­blog je meer inzicht heeft gegeven in de effecten van stress bij uitzendkrachten. Het is in ieder geval belangrijk om stress tijdig aan te pakken om uitval en ziekteverzuim te voorkomen. Doorzaam biedt met het traject "Minder Stress Meer Energie" een effectieve oplossing om stress te verminderen en energie te verhogen. Ben je werkzaam als uitzender en wil je jouw uitzendkrachten hierover informeren? Klik dan hier voor meer informatie over het traject en de mogelijkheden om hier gebruik van te maken