Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Inspiratie en innovatie: een terugblik op het Doorzaam congres 2023

Het moment is aangebroken: op vrijdag 10 november hebben we het jaarlijkse Doorzaam congres in Amersfoort mogen beleven, een boeiend evenement vol inspiratie en innovatie. Dit jaar stond in het teken van 'Durf klein te dromen om ver te komen', een verfrissende benadering van succes, waarbij we geloven in de kracht van kleine stappen op weg naar grootsheid.

De dag werd op dynamische wijze geleid door onze energieke dagvoorzitter Cindy Pieterse. Chantal Huinder, onze directeur, trapte de dag af met een passievol betoog over duurzame inzetbaarheid en het toevoegen van waarde. Waarbij zij benadrukte dat betekenis ook schuilt in de kleine dingen, zoals een glimlach naar een vreemde.

De sprekers van de dag brachten een waardevolle bijdrage aan onze zoektocht naar inspiratie en vernieuwing. Arjen Banach gaf inzicht in de toekomst van organisaties en deelde zijn kennis over inspirerende organisatieculturen. Dit werd duidelijk tijdens de ‘commando pinkelen-activiteit’, een humoristisch moment dat ons bewust maakte van het belang van luisteren en de valkuilen van aannames.

Een hoogtepunt van het congres was de uitreiking van de allereerste Adriana Stel Award 2023, een prijs die inspirerende prestaties in de uitzendbranche erkent en aanmoedigt. En niemand minder dan onze eervolle gast Adriana Stel overhandigde deze award. Deze award moedigt doorzettingsvermogen en vernieuwing in de uitzendbranche aan en belichtte dit jaar ons thema van kleine stappen naar grote successen.

De genomineerden waren Werkvertrouwen van Olympia, Talentroute van Raaak Personeel en Kandidatenportaal van RGF Staffing the Netherlands. De felicitaties gaan uit naar de winnaar Raaak Personeel, vertegenwoordigd door Robin Visser en Bas van der Boom.

Tijdens de pauze hadden we op iedere stoel een kaart en enveloppe neergelegd. De bedoeling van die kaart was dat iedereen zijn/ haar kleine dromen of stappen daarop noteerde en op de enveloppe het eigen adres. Gedurende de komende maanden sturen wij deze kaart geheel onverwacht naar de deelnemers van het congres. Uiteraard horen we heel graag hoe het dan staat met de kleine dromen. We zijn erg benieuwd naar de mooie stappen die een ieder gaat zetten.

Vervolgens belichtte Jason Fredrick van Eunen het belang van nieuwsgierigheid voor creativiteit en aanpassingsvermogen, met als doel een wereld vol nieuwsgierige mensen te creëren. Vraag eens wat vaker: wat bedoel je? Of waarom? En geef de ander de tijd en ruimte om ook daadwerkelijk te mogen antwoorden. Kijk eens wat voor mooie inhoudelijke en persoonlijke gesprekken dat op kan leveren.

Als symbolisch gebaar overhandigden we aan alle aanwezigen een pannenkoekenplantje, eenvoudig te verzorgen. We vroegen iedereen om dit kleine plantje aandacht te schenken, om de dag een beetje water  en te zien hoe prachtig het kan groeien door jouw zorg. Dit ter inspiratie voor jouw kleine stappen, wat een klein beetje aandacht al niet kan doen. We zijn erg benieuwd naar de stappen die het plantje maakt in de groei. Leuk als we gedurende de loop van het jaar allemaal foto's van het plantje met #Doorzaam en #KleineStappenGroteGroei zien.

Dank aan alle deelnemers, sprekers en genomineerden voor het maken van deze onvergetelijke dag. Samen blijven we kleine stappen zetten op weg naar grootsheid.

Houd de website en socials in de gaten voor een geweldige event video.