Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Vraag het Nederlands Taalbudget nu aan!

De nieuwe ronde van het Nederlands Taalbudget is tot en met 31 juli beschikbaar. De kans om jouw uitzendkrachten met een taalbarrière een opleiding aan te bieden van maximaal €1500.

Vraag het budget hier aan voor jouw uitzendkrachten.

Wat is het Nederlands Taalbudget?

Het Nederlands Taalbudget is een budget van maximaal €1500 dat door Doorzaam wordt aangeboden aan uitzendbureaus. Deze vergoeding is speciaal voor arbeidsmigranten, statushouders en laaggeletterde uitzendkrachten in het leven gebracht. Een opleiding Nederlands is voor veel uitzendkrachten namelijk hard nodig om goed te kunnen werken.

Ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland beheersen de taal onvoldoende om goed en veilig te kunnen werken. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is voor iedereen belangrijk om de basis veiligheidsregels te kunnen lezen én begrijpen. Om uitzendkrachten en statushouders die de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheersen de kans te geven hun Nederlandse taal te verbeteren, bieden wij het Nederlands Taalbudget.

Voor wie is het Nederlands Taalbudget?

Het Nederlands Taalbudget is voor uitzendkrachten die de Nederlandse taal nog niet of onvoldoende beheersen. Bovendien is het Nederlands Taalbudget sinds 3 juni 2023 ook aan te vragen voor statushouders die nóg geen werk hebben maar waar sprake is van bemiddeling vanuit de uitzendorganisatie. De uitzendkracht hoeft dus nog niet daadwerkelijk gewerkt te hebben. In dit geval hoeft er ook geen loonstrook aangeleverd te worden bij de declaratie.

Het Nederlands Taalbudget mag ook ingezet worden voor statushouders die nog geen inburgeringscursus en -examen hebben gedaan. Let op: dit mag alleen niet worden ingezet voor de NT2 examen, wel de lessen. Ook een inburgeringscursus zelf kan niet omdat dit wordt gefinancierd vanuit andere partijen en middelen.

Wil je meer weten over hoe het Nederlands Taalbudget in de praktijk werkt? Kijk dan onze video:

 

Download hier de flyer over het Nederlands Taalbudget gericht aan jouw uitzendkrachten, in verschillende talen.

Aanmelden

Aanmelden kan van 1 t/m 31 juli in Doorzaamregelingen.

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met ons via email info@doorzaam.nl of via telefoon 020 655 82 16.

Alle voorwaarden vind je terug in Doorzaamregelingen